Manjak sezonskih radnika u Kikindi

Posla za sezonske radnike u ovom periodu godine je vrlo malo i uglavnom se sezonci traže za rad u poljoprivredi. Ipak, potražnja za sezonskim radnicima još uvek traje, ali je malo onih koji se odlučuju za takav posao.

Divlji nar je novi hit crnogorske poljoprivrede

Divlji nar, narodski „šipak“ u Crnoj Gori osvaja kako proizvođače – tako i kupce. Plantaže nara niču, uz maksimalnu podršku države, u vidu bespovratne pomoći u iznosu od čak 50% investicionih troškova.

Loša nedelja za žitarice

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu nastavljaju se negativni cenovni trendovi kada su kukuruz i pšenica u pitanju. Pad cena se beleži kako na srpskom, tako i na svetskom tržištu. Veće količine soje ni ove nedelje ne nalaze svog kupca.

Sve o problemima srpskog agrara

Na sedmom Poljoprivrednom forumu „Hrana za Evropu – Pametna poljoprivreda“ održanom u Vrdniku, predstavljena je studija razvoja „Poljoprivreda do 2040. godine“, ali i otvoreno zatražena veća strateška pomoć i podrška države, kako bi agrar dostigao svoje potencijale i postao značajna stavka rasta BDP.

Tenis u Srbiji – tek od 2019.

Biznis sa mesom u Srbiji nemački Tenis počeće 2019. godine, saznalo se na današnjoj sednici Gradskog veća u Zrenjaninu, na kojoj je usvojena odluka o pravu prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za tri investitora, a po pozivu Ministarstva poljoprivrede.

Fruška gora dobija Hram vina

Na obroncima Fruške gore, na samoj granici Nacionalnog parka, turistička ponuda uskoro će biti bogatija za Hram vina u naselju Šuljam.

Novi propisi za sezonce

Predlog novih propisa o zapošljavanju sezonskih radnika predviđa da će osiguranje angažovanih sezonaca domaćine koštati 300 dinara dnevno, bez obzira na visinu dnevnice.

Fruitnet Forum – sve o poslovanju u voćarstvu i povrtarstvu

Važnost jugoistočne Evrope kao izvora svežeg voća i povrća na nekim od ključnih svetskih uvoznih tržišta i dalje raste, prema novoj analizi Fruitnet Media International pred drugi godišnji sastanak Fruitnet Forum South-East Europe u Beogradu 21. i 22. novembra 2017.

Rakija ’ujedinjuje’ Jugoslaviju

I ove godine, u Bačkom Monoštoru se održava SFRJ Rakijada. U subotu, 25. novembra, od 17 časovau Domu kulture, Monoštorci i gosti predstaviće svoje ’fele’ domaće rakije.