Stranim sortama šljiva prija srpsko poneblje

Grupa naučnih istraživača Instituta za voćarstvo u Čačku nedavno je predstavila studiju o voćarskim i proizvodnim osobinama nekih novih sorti šljive, koje potiču iz drugih predela sveta.

Seminar na Institutu za voćarstvo u Čačku

Institut za voćarstvo i Grad Čačak pozivaju voćare da prisustvuju Seminaru o voćarstvu koji će biti održan 26. oktobra u Velikoj sali Instituta za voćarstvo u Čačku, sa početkom u 10 časova.

Da li nam stižu GMO pilići?

Vodeća ukrajinska poljoprivredna kompanija ’MHP’ planira da preuzme vlasništvo nad slovenačkim prehrambenim gigantom ’Perutnina Ptuj’ koja je vlasnik srpskog ’Topika’, čime će možda, pišu ’Novosti’, u Srbiju stizati pilići hranjeni GM proizvodima.

Obustavljen otkup mandarina u dolini Neretve

Kao što je i bilo očekivano, stanje na tržištu mandarina izuzetno je loše. Mandarine se teško mogu prodati, a otkupni centri u dolini Neretve zbog prepunih skladišta obustavili su otkup.

Novčane kazne za neuklanjanje ambrozije

Svake godine sve više građana ima problem sa alergijom na ambroziju. Obaveza građana je da sistematski uklanjaju ambroziju, ističu u gradskoj Upravi grada Sombora u kojoj navode da je odlukama definisano da vlasnici parcela na kojima se nalazi ambrozija imaju obavezu sistematskog uklanjanja iste, kao i da je ne činjenje po tome kažnjivo.

Dodela besplatnog đubriva za proizvođače malina u Užicu

Grad Užice je dobio bespovratnu pomoć od Vlade Republike Srbije u vidu 280 tona azotnog đubriva za poljoprivredne proizvođače koji imaju zasade malina na teritoriji grada. Obaveza lokalne samouprave je da obezbedi prevoz i distribuciju đubriva.

Najmlađi Novosađani na radionicama zdrave ishrane

Povodom obeležavanja Svetskog dana hrane, deca iz novosadskih škola i vrtića učestvovali su u različitim radionicama u okviru programa ’Urbani povrtari’, a sve u cilju da i najmlađi nauče kako se proizvodi i koristi zdrava hrana.