17,5 dinara za kilogram merkantilnog kukuruza – cena koju plaća Republička direkcija za robne rezerve

17

Republička direkcija za robne rezerve Srbije otkupiće najviše 12.072.000 kilograma merkantilnog kukuruza ovogodišnjeg roda po ceni od 17,50 dinara po kilogramu, sa PDV-om.

Kako je saopšteno iz Produktne berze Novi Sad, koja je posrednik u otkupu, kukuruz će Direkciji moći da prodaju poljoprivrdna gazdinstva, zemljoradničke zadruge i ovlašćeni skladištari Direkcije.

Minimalna kolicina koja se kupuje od jednog registrovanog poljoprivrednog gazdinstva je 10 tona, a maksimalna 100 tona. Od zemljoradničke zadruge minimalan otkup je 100 tona, a maksimalan 1.000 tona, dok se od ovlašcenog skladištara najviše može otkupiti 1.000 tona.

Merkantilni kukuruz mora biti domaćeg porekla, prirodno ili veštački suv, u zrnu, zdrav i zreo, bez znakova plesni i bez stranog mirisa i ukusa, nezaražen biljnim bolestima i štetočinama.

Zaključivanje ugovora o kupoprodaji obaviće se na osnovu spiska registrovanih poljoprivrednih porodičnih gazdinstava, zemljoradničkih zadruga i ovlašćenih skladištara Republičke direkcije za robne rezerve, dostavljenog od Produktne berze u Novom Sadu, ističe se na sajtu direkcije.

Foto: Pixabay


reklama