Informacije sa terena bitne za unapređenje poljoprivrede

11

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić posetio je Suboticu, gde je razgovarao sa načelnikom Severnobačkog upravnog okruga Bojanom Šoralovim.

Posle sastanka, resorni sekretar je obišao i jedan od najvećih rasadnika u Vojvodini i razgovarao sa predstavnicima “Pokreta gorana Subotice”. Božić je tom prilikom istakao značaj subvencija za unapređenje razvoja poljoprivrede i ukazao na to koliko je bitna povratna informacija sa terena.

– Ovo je odlična prilika da se upoznam sa konkretnim problemima, kao i sa sugestijama koje se odnose na dalji razvoj i unapređenje poljoprivrede u Vojvodini. Potrebe samih poljoprivrednika su pravi pokazatelj na osnovu kojeg treba kreirati konkurse, a do takvih informacija jedino možemo doći obilaskom poljoprivrednika. Osim na njih, naše mere su usmerene i na lokalne samouprave, kao i na udruženja čija je delatnost poljoprivreda. U razgovoru sa načelnikom Šoralovim dobio sam i informaciju da treba rekultivisati određene površine u ovom okrugu, što će svakako biti naš zajednički zadatak. Kada je u pitanju rasadnik kojim rukovodi “Pokret gorana Subotice“, mogu reći da on predstavlja primer dobrog rada – naglasio je Božić.

Pokrajinski sekretarijat je, kako je naveo, u protekle četiri godine izdvojio ukupno 1,32 miliona dinara za “Pokret gorana Subotice“, a ove godine je iz budžetskog fonda za šume opredelio iznos od 326.000 dinara.

Foto: Pokrajinska Vlada


reklama