Održani „Dani pčelarstva“ u Subotici

55

U organizaciji subotičkog Udruženja pčelara „Pčela“, od 24. do 26. septembra, na Trgu republike, kod Plave fontane, u Subotici, održani su 24. „Dani pčelarstva“.

Ova tradicionalna manifestacija okupila je 19 proizvođača meda i drugih pčelinjih proizvoda iz naše zemlje, kao i nekoliko proizvođača pčelarske opreme, pribora i alata.

Uz isticanje da u Subotici pčelarstvo ima dugu tradiciju, član gradskog veća zadužen za privredu Srđan Samardžić je, obraćajući se prisutnima, posebno pozdravio mlade i decu koji su, kako je rekao, svojim nastupom uoči svečanog otvaranja ulepšalu ovu manifestaciju.

– Verujem da će se i neko od tih malih-velikih ljudi u doglednoj budućnosti posvetiti pčelarstvu. Promocija meda i drugih pčelinjih proizvoda značajna je i zbog promocije zdravog načina života putem zdrave ishrane, što je posebno važno u smislu jedne od preventnivnih mera kao odgovor na izazove kroz koje smo kao društvo prolazili tokom proteklih 18 meseci. Subotička lokalna samouprava podržava naše pčelare na putu da pčelarstvo postane značajna grana poljoprivrede, ne samo kada je reč o ovoj manifestaciji već i u mnogim drugim aktivnostima – kazao je Samardžić.

Ponuda na ovogodišnjim „Danima pčelarstva“ bila je bogata, a izlagači su imali sertifikate nadležne veterinarske insitucije o ispravnosti svojih proizvoda.

Foto: Grad Subotica, Unsplash


reklama