Pčelarski dan suncokreta 2018.

6

Na nedavno održanoj Skupštini Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine (SPOV) usvojen je plan i program rada za ovu godinu i njime je, između ostalog, predviđeno je da se u Pančevu 7. jula, u vreme cvetanja suncokreta, održi pčelarsko-turistička manifestacija ’Pčelarski dan suncokreta 2018’.

Manifestaciju će zajednički organizovati SPOV i pčelarsko udruženje „Podružnica“ iz Pančeva. Opština Pančevo je podržala ovu manifestaciju i uvrstila je u aktivnosti koje su zanimljive za grad.

Poznato je da je suncokret glavno medobranje na području Banata i da pčelari sa košnicama iz svih krajeva Srbije zaposedaju mesta oko parcela sa suncokretom. Očekivanja pčelara su da će i ove godine suncokret „zamediti onako kako ume“ i dati dosta nektara.

Posetioci manifestacije će takođe imati priliku da se upoznaju sa opštinom Pančevo i njenim znamenostima.

Program Pčelarskih dana suncokreta predviđa da se gosti okupe u periodu od 09:30 do 10:00 na platou Đorđa Vajferta gde je planirano svečano otvaranje. Posle toga predviđeni su kulturno-umetnički program, obilazak gradskog Muzeja, Uspenske crkve i vožnja katamaranom.

Posetioci će od 10:00 do 21:00 moći da vide postavku izložbe meda, pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo, kao i izložbu radova domaće radinost i đačkih crteža na temu „Pčelice i suncokreti“ na Trgu Đorđa Vajfrta.

Više o manifestaviji, pogledajte OVDE

Izvor: Agrosmart, SPOV

Foto: Pixabay


reklama