Prvi Sajam medenjaka u Novom Sadu

48

Prvi Sajam medenjaka u organizaciji humanitarnog udruženja „Tezga za život“ biće održan u subotu 26. juna u Hotelu „Leopold“ na Petrovaradinskoj tvrđavi s početkom u 13 časova.

Na sajmu će svoje rukotvorine predstaviti više od 20 izlagača iz svih krajeva naše zemlje, a manifestacija će, kao i sve koje organizuje „Tezga za život“, biti humanitarnog karaktera. Sajam medenjaka imaće svoj takmičarsko-izložbeni i prodajni deo.

U okviru takmičarskog dela u holu Hotela „Leopold“ biće postavljena izložba medenjaka koje su izradili autori na teme: „Novi Sad“, „Vojvodina“ i „Cveće“. Tri najbolja rada, koja izabere stručni žiri, biće kasnije prodata na humanitarnoj aukciji.

U prodajnom delu, na tezgama postavljenim u podnožju Hotela „Leopold“, kod ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi, naći će se rukotvorine modličara koji su donirali medenjake za ovaj sajam. Celokupan prihod od njihove prodaje, kao i od kasnije prodaje medenjaka koji će biti izloženi u takmičarskom delu sajma, biće uplaćen za lečenje dece koja novac prikupljaju preko Fondacije „Budi human“.

Foto: Unsplash, Tezga za život


reklama