Sredinom marta počinje obnova pijace ’U lancima’ u Somboru

7

Javno komunalno preduzeće ’Prostor’ Sombor, koje upravlja somborskim pijacama, najavljuje da će dugo očekivana rekonstrukcija pijace ’U lancima’ početi sredinom marta.

Projektom je predviđena rekonstrukcija svih instalacija, novi hidrantni vod, atmosferska kanalizacija, popločavanje, ne samo pijace behaton pločama već i uličnog dela oko crkve Presvetog Trojstva i okolnog dela sve do ulaza u pijacu, nova rasveta, biciklarnici, novi urbani mobilijar, nove česme, kao i poseban ambijentalni deo sa amfiteatrom i klupama kod „Sunčanog sata“. Ono što je najbitnije biće očuvani i uređeni čuveni lanci i zelenilo u krugu pijace.

Zelena pijaca će nastaviti sa radom i za vreme izvođenja ovih radova, ali će biti izmeštena na Trg svetog Trojstva („Ćelavi trg“), dok će cvetna pijaca takođe nastaviti sa radom u Zmaj Jovinoj ulici.

Iz JKP „Prostor“ naglašavaju da pijace neće prestati sa radom, osim perioda od dva-tri dana, koliko je potrebno preduzeću da privremeno premesti obe pijace na gore pomenute lokacije.

Predviđeni rok za izvođenje radova je 90 radnih dana. U toku izvođenja radova na rekonstrukciji pijace dolazi do izmene režima saobraćaja. O izmeni režima saobraćaja građani će biti na vreme informisani posle završetka izrade projekta saobraćaja i saobraćjane signalizacije za vreme izvođenja radova.

Foto: Javno komunalno preduzeće „Prostor“ Sombor


reklama