U Leskovcu 12. put održan Agrolider

5

Dvanaesto savetovanje za poljoprivrednike – Agrolider, a peto na temu voćarstva, održano je u prostorijama kompleksa Apostolović u Leskovcu.

Ova tradicionalna manifestacija iz godine u godinu postaje sve zapaženija i posećenija od strane poljoprivrednih proizvođača.

Tema ovogodišnjeg skupa bila je „Unapređenje voćarske proizvodnje na jugoistoku Srbije“, a cilj je bio upoznavanje voćara i poljoprivrednih stručnjaka sa najnovijim dostignućima kako bi se postigli još bolji rezultati u voćarskoj proizvodnji.

– Razmena iskustva, znanja i edukacija jesu ključni za uspešnu proizvodnju. Na ovoj manifestaciji se oko 100 ljudi upozna sa najnovijim dostignućima na polju poljoprivrede. Grad Leskovac je pokrovitelj svake njihove akcije i rado se odazivamo, jer imamo šta da vidimo, čujemo, saznamo, da razmenimo iskustva – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i dodao:

– Ono što želim da vam poručim jeste da država u 2020. godini izdvaja rekordnih 58 milijardi dinara, Grad Leskovac preko 100 miliona za oblast poljoprivrede i samo prošle godine decembra meseca je 787 poljoprivrednih proizvođača dobilo podsticajna sredstva. Subvencije su nešto što vam daje stimulans, što vam omogućava da u ovom zimskom periodu planirate bolju proizvodnju i zbog toga vam želim puno uspeha u 2020. godini, a Agrolideru da nastavi sa ovakvim edukacionim radionicama i savetovanjima.

U ime organizatora velikom broju okupljenih obratio se Goran Tasić, urednik emisije za poljoprivrednike „Agrozona“ i zahvalio se svim posetiocima, kao i gradu Leskovcu na pokroviteljstvu i podršci.

– Današnja manifestacija voćarskog karaktera ima veliki značaj. Svedoci smo klimatskih promena, svedoci smo da ove godine i nismo imali pravu zimu, poljoprivredni stručnjaci kažu da je u našim voćnjacima zbog toga veliki prezimljujući potencijal i sve to može da napravi probleme u samom startu vegetacije na početku sezone. Upravo zato je Agrolider pravo mesto da se proizvođači detaljno informišu o tome šta treba da rade da bi imali što bolje i kvalitetnije prinose, dobar plasman, i ono što vam ja od srca želim, što bolju cenu – kazao je Tasić.

Foto: gradleskovac.org


reklama