PKB isplatio porez

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je kompanija PKB platila gradu celokupan osnovni dug na ime poreza na imovinu, koji godinama nije plaćan.

’Monsanto’ je toksičan i za novog vlasnika

Novi test za ’Bayer’ predstavlja saznanje da su odobrenja za upotrebu pesticida, koje je proizveo ’Monsanto’, u EU izdata na osnovu studija koje je naručio proizvođač, a ne nezavisni stručnjaci. Gomila ljudi ubeđena je da je njihovom krivicom dobila rak, ali to još nije potvrđeno. Međutim, izvesno je da je ’Monsanto’ otrovao svog novog gazdu.

Da li je beli luk uvezen iz Kine bezbedan za ishranu?

Krupnije glavice belog luka, koji u Srbiju uglavnom stiže iz Kine, često imaju neobično svojstvo – posle sečenja luk dobija tirkizno plavu ili zelenu boju. Zbog toga je redakcija ’Potrošača’ lista ’Politika’ istraživala – da li je takav luk bezbedan za ishranu.

Najskuplje oranice su u okolini Novog Sada

Cena poljoprivrednog zemljišta u Srbiji od 2016. godine porasla je u nekim regionima i do 20 odsto, a ovaj rast zabeležen je u mnogim okruzima Vojvodine, ali ne i u Šumadiji i južnoj i istočnoj Srbiji gde vrednost hektara na tržištu stagnira pa čak i opada, piše ’Politika’.

Lakši uslovi za investicije iz IPARD-a

Preraspodelom sredstava u okviru budžeta obezbeđeno je dodatnih 3,3 miliona evra za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za preradu i marketing u okviru IPARD programa.

Januаr ’određuje’ kvalitet i količinu roda voća

Kad u januaru dobro steže, tad u jesen dobro rodi, kaže poslovica. I zaista, januar je najkritičniji za sve biljne kulture, voće i vinovu lozu pogotovo, i na našem podneblju može biti veoma promenljiv jer ima fluktuirajuće temperaturne vrednosti, od debelog minusa pa do prolećnih temperatura.

Kako kupovati meso i prerađevine?

Zbog značaja za zdravlje stanovništva, ali i zbog čestih afera sa nekontrolisanim uvozom, razumljiva je velika pažnja koju Asocijacija za zaštitu prava potrošača posvećuje kvalitetu mesa i prerađevina.

Valjevska pivara prodata za 3,5 miliona evra

Valjevska pivara prodata je za više od 3,5 miliona evra beogradskoj ’Brauerei grupi’, a Miloje Blizanac, jedan od osnivača preduzeća koje je novi vlasnik, najavio je da će u naredne dve godine biti uloženo pet miliona evra u modernizaciju ovog preduzeća.