Prednosti zakona koji reguliše sezonski rad

Računa se da stotinak hiljada ljudi u Srbiji radi sezonske poslove u poljoprivredi, od čega 95 odsto njih nije prijavljeno. Novi zakon koji reguliše sezonski rad trebalo bi da uvede red u tu oblast, a državi donese prihod za koji je do sada bila zakidana.

Država planira da ulaže u razvoj vinarstva u negotinskom kraju

U razvoj vinske industrije i unapređenje turističke ponude u negotinskom kraju biće uloženo do sedam miliona evra, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posete Borskom okrugu proteklog vikenda, u okviru kojeg je obišao i kompleks vinskih podruma Rogljevačke pimnice.

April u znaku cveća i darova prirode

Pod sloganom ’Bašta u srcu grada’ od 4. do 7. aprila u Hali 5 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma biće održan 24. Međunarodni sajam hortikulture BeoPlantFair, 22. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode, 7. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlantExpo i 3. Izložba organske proizvodnje Organic Fest.

Žuta malina – novi srpski brend?

’Yellow King’ je remotantna sorta žute maline srednje krupnih plodova koja u nižim predelima Srbije na branje stiže oko 15, a u višim oko 25. jula, i sve je traženija na domaćem tržištu, kažu Radovanovići iz ivanjičkog sela Radaljevo.

Brane na Uvcu ometaju mrest zaštićene vrste ribe

Sve više brana na pešterskim rekama Uvac i Vapa ugrožavaju stanište mladice, retke ribe iz porodice pastrmki koja i dalje obitava u dva, i dalje čista vodotoka, na jugozapadu Srbije, ocenio je jedan od poznatih sjeničkih ribolovaca Refik Suljević.

Usevima potrebne obilnije padavine

Ozimim usevima pšenice i šećernoj repi, kao i predstojećoj setvi kukuruza, suncokreta i soje, pogodovale bi obilnije padavine u aprilu i maju, kažu stručnjaci.

Uvozna jabuka u BiH skoro pa besplatna

U Bosnu i Hercegovinu prošle godine uvezeno je oko 800 šlepera konzumne jabuke sumnjivog kvaliteta, što potvrđuje i njena cena, koja se kretala između deset i 30 feninga po kilogramu, upozoravaju u Spoljnotrgovinskoj komori BiH.

Jagode u RS skuplje od mesa

U marketima širom Republike Srpske već se uveliko prodaju jagode, a oni koji žele da se zaslade ovim voćem za kilogram moraju izdvojiti i do 12 KM, što je skuplje od kilograma većine vrsta mesa.