Za somborske poljoprivrednike izdvojeno 5.000.000 dinara

Agrobiznis centar za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje u saradnji sa Gradom Somborom raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i unapređenje funkcionisanja individualnih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji grada Sombora za 2020.godinu.

Uspon ruske poljoprivrede

Ruska poljoprivreda je poslednjih godina doživela neverovatan uspon, piše nemački list „Tagešpigel“, a prenosi Sputnik.

Izvoz pekarskih proizvoda ipak veći od uvoza

Srbija je uvek bila u vrhu zemalja koje su proizvodile najkvalitetnije žito, a samim tim i hleb i pekarske proizvode. Zato je proteklih dana mnoge iznenadila vest da Srbija uvozi hleb, polugotove vekne i peciva.

Počeo 16. Zimski seminar farmera na Tari

Na Šesnaestom zimskom seminaru farmera, koji je počeo na Tari u organizaciji Kluba 100P plus – udruženja koje okuplja poljoprivredne proizvođače iz cele Vojvodine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević ukazao je na značaj jedinstvene agrarne politike koja donosi izvesnost i kontinuitet u našoj poljoprivredi.

Kina potencijalno tržište za domaće tovljače svinja

S obzirom na to da u Kini hara afrička kuga svinja, koja je značajno smanjila broj grla, dok se cena svinjskog mesa udvostručila, ta daleka azijska država postaje potencijalno sve atraktivnije tržište za domaće tovljače.

Festival kobasica i domaće rakije u Belom Blatu

Tradicionalna gastronomsko turistička manifestacija – 7. Beloblatska kobasica – sa takmičenjem u pravljenju domaćih kobasica i biranjem najbolje domaće rakije, biće održana u nedelju, 16. februara, u Belom Blatu kod Zrenjanina.

Dva vrhunska vina vinarije Temet na Grand Tastingu

Dva vina, o kojima se proteklih godinu dana možda i najviše pričalo, najbolje crveno vino Srbije za 2019. godinu Tri Morave rezerva crveno 2016 Temet i najbolje belo vino Srbije od autohtone ili novostvorene sorte Tri Morave rezerva belo 2016 Temet biće među zvezdama ovogodišnjeg Grand Tastinga, tradicionalnog salona najboljih vina regiona koji će biti održan 28. marta u hotelu Metropol Palace Beograd.

Kako do subvencije za kupovinu traktora

Oko 1.500 poljoprivrednih proizvođača imaće ove godine mogućnost da dobije državne subvencije za kupovinu traktora. Tim podsticajima biće podržani poljoprivrednici koji zbog malih površina koje obrađuju nisu do sada mogli da ispune uslove i da konkurišu za novac iz IPARD fonda.