51. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije

20

U organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, na Zlatiboru će od 22. do 28. januara 2017. biti održano 51. Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije. Takođe će u organizaciji Nacionalnog naučnog društva za poljoprivrednu tehniku i Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, Departmana za poljoprivrednu tehniku biti održan i 43. Simpozijum ’Poljoprivredna tehnika’.

Savetovanje agronoma i poljoprivrednika Srbije tradicionalno okuplja preko 700 učesnika: agronome, poljoprivredne proizvođače, predstavnike savetodavnih službi, nastavnike i profesore poljoprivrednih škola, organizatore proizvodnje, prerade i prometa, predstavnike nadležnih državnih institucija i brojne medije.

Glavna tema 51. savetovanja je prezentovanje najnovijih dostignuća i budućih pravaca u razvoju poljoprivrede kod nas i u svetu. Biće predstavljene inovacije u oplemenjivanju i tehnologiji gajenja najznačajnijih ratarskih, industrijskih, krmnih i povrtarskih biljaka, sa posebnim osvrtom na pojedine alternativne kulture i organsku proizvodnju. U program Savetovanja je uvrštena i edukacija profesora srednjih poljoprivrednih škola kao stalni vid usavršavanja.

Predavanja su tradicionalno podeljena po biljnim vrstama. Prateći modernu formu izlaganja, svakog dana Savetovanja organizovane su panel diskusije o aktuelnim temama uz prisustvo predstavnika nadležnih institucija, kao interaktivna forma razmene iskustava i donošenja zaključaka.

Simpozijum ’Poljoprivredna tehnika’ se kroz rad sekcija, okruglih tematskih stolova i uz učešće eminentnih stručnjaka, predstavnika nadležnih ministarstva i sekretarijata, bavi aktuelnim temama u poljoprivrednoj tehnici.

Detaljan program savetovanja pogledajte OVDE

Foto: zlatibor.org.rs, Instagram


reklama