Pod sloganom ‘Zdravo i zeleno’ i u organizaciji ‘Gradskih pijaca’, novi Beogradski noćni market biće održan 19. maja od 18.00 časova do ponoći na pijaci ’Skadarlija’.

Ovog puta u pitanju je promocija obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i predstavljanja organske prozvodnje, pa su pozvani svi izlagači koji se bave zelenom ekonomijom da se pridruže preduzetnicima i kreativcima koji već tradicionalno izlažu na Beogradskom noćnom marketu.

Market koji će biti organizovan na pijaci ’Skadarlija’ ima za cilj da ukaže na važnost zaštite životne okoline i zdravog načina života, a pijaca je svakako pravo mesto za to. Očekuje se više stotina izlagača, a proizvodi ‘šampiona pijace’ dizajnera i umetnika, koji su kao i do sada bili veoma traženi, ponovo će krasiti pijačne tezge. Vlasnici okolnih ugostiteljskih objekata potrudiće se da predstave specijalitete, prirodne sokove i napitke, vrhunska piva, kao i razne vrste rakija i vina.

Jedan od najpoznatijih šefova kuhinje, Miloš Jovanović, sa svojom mladom ekipom, kao i na prošlom marketu, prikazaće čarolije kulinarstva prateći slogan i temu. Manifestacija Beogradski noćni market ima za cilj da unapredi turističku ponudu našeg grada, ali i da pokaže novo lice pijace. Ulaz je besplatan, a ove godine biće organizovano sedam ovakvih manifestacija svaki put na drugoj beogradskoj pijaci. Ovaj jedinstveni festival poseti od 10.000 do 15.000 Beograđana, a prošle godine market je bio i zvaničan deo programa Belefa.

Foto: bgpijace.rs