Deveto savetovanje voćara u Gruži

14

Deveto savetovanje voćara ’Gruža 2020’, u organizaciji Gruža Agrar, biće održano u subotu, 1. februara 2020. godine u Ravnom Gaju (svečana sala Siljevac) sa početkom u 10 sati.

Događaj predstavlja najveći susret proizvođača voća u Centralnoj Srbiji.

Predavači koji će učestvovati na ovom savetovanju iskusni su stručnjaci iz Srbije i inostranstva, iz oblasti savremene voćarske proizvodnje, navodnjavanja, prihrane voća i voćarske mehanizacije, opreme i sredstava za zaštitu, berbu, čuvanje, klasiranje i pakovanje voća.

Učesnici skupa imaće priliku da čuju o praktičnim iskustvima proizvodnje jabuke, borovnice, šljive i višnje u Srbiji i regionu, tehničkim osnovama primene pesticida u integralnoj zaštiti voća i najbitnijim aspektima najsavremenije voćarske tehnologije, mehanizacije i opreme.

I ove godine organizovan je sadržajni izložbeni prostor. Gruža Agrar okuplja struku i praksu na jednom mestu, a iznad svega prijatelje iz regiona, sa 600 učesnika.

Glavni cilj skupa biće edukacija i razmena informacija iz savremene voćarske proizvodnje u Srbiji i regionu, kao i doprinos u zajedničkom radu i radu na podizanju kvaliteta voćarske proizvodnje, prateći savremene trendove, na domaćem ali i međunarodnom tržištu.

Foto: Pixabay


reklama