Egipat, potencijalno novo tržište za govedinu iz Srbije

12

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović putuje u Egipat, gde će biti gost vlade, a glavna tema ove posete je razgovor o izvozu goveđeg mesa u ovu zemlju.

Ovu posetu ministar Nedimović je najavio gostujući u jutarnjem programu TV Happy i tom prilikom je naveo da Srbija ima dovoljno robe za izvoz u Tursku, ali i u još neke druge zemlje.

On je i podsetio da će Ministarstvo poljoprivrede i ove godine izdvojiti značajne podsticaje za stočarstvo i to, pre svega, za tovno i mlečno.

Odgovarajući na pitanje šta preporučuje poljoprivrednicima kao siguran i dobar posao, Nedimović je naveo proizvodnju lešnika i dunje.

– Danas je najvažnije da imate kupca, a mi dolaskom kompanije „Ferero” za lešnik to imamo, kao i kooperantsku proizvodnju, što je posebna sigurnost. Kada je reč o dunji, ovog voća nedostaje, a ona brzo rađa, a ne kao lešnik, obimnije tek šeste godine.

Nedimović je potvrdio i da je naša šljivovica naš brend i da se radi uskoro na velikom izvozu, a to potvrđuje da je šljiva, kako je rekao, naša sigurna voćka i imamo je najviše u Evropi.

Foto: Pixabay


reklama