Green Net – Informaciona revolucija za profesionalce u ozelenjavanju

27

U sredu, 20. marta u 14 časova u hotelu Radisson u Beogradu, stručnoj i široj javnosti biće predstavljen internet portal Green Net – IT inovacija za povezivanje i poslovanje rasadničara, projektanata i izvođača zelenih površina i, ukratko, svih nosećih učesnika na domaćem tržištu sadnog materijala.

Najveći značaj portala Green Net markiran je u ideji da ponudi platformu i softver koji će na istom mestu objediniti, sistematizovati i oglasiti domaću ponudu u sektoru hortikulture.

Dok domaća proizvodnja sadnica često ostaje nevidljiva i na lokalnom, srpskom tržištu, većini ovih proizvođača regionalna i međunarodna tržišna komunikacija ostaje potpuno nedostupna.

Sa druge strane, brojne delatnosti koje se prirodno snabdevaju iz ove proizvodnje – od pejzažne i zelene arhitekture do poljoprivrede, proporcionalno se sve češće okreću uvozu.

U tom smislu tehnologija koja će ponuditi brz, sistematičan i jednostavan predgled ponude i tražnje, obećava veliki iskorak i podršku svim učesnicima ove grane zelene privrede i poljoprivrede, a ekološke orijentacije, koja u savremenom biznisu privlači sve veću pažnju i neguje ogroman razvojni potentical. Za domaće proizvođače, ovo je ultimativni izazov i preko potrebna šansa za priključak aktuelnim poslovnim strujanjima.

Uz demonstraciju svih funkcionalnosti i korisničkog servisa Green Net će sa gostima i stručnjacima pokrenuti debatu o mogućnostima dinamičnijeg razvoja i opšte pozicije klastera u zelenoj privredi Srbije, kao i osnovnim uslovima njenog otvaranja ka većim, međunarodnim tržištima.

Posebna pogodnost za sve učesnike događaja je mogućnost da registruju svoj korisnički nalog i slobodno ga koriste u višemesečnom probnom periodu.

Foto: Unsplash, Pixabay


reklama