Udruženja poljoprivrednih proizvođača ’Užice’ iz Užica, ’Podgolijiski zdravi plodovi’ iz Međurečja, ’Šabac’ iz Mačve, ’Limska dolina – vilamet’ iz Priboja, ’Studenica’ iz Ušća i ’Spas’ iz Kraljeva osnovali su u Užicu Savez poljoprivrednih udruženja zapadne Srbije.

– Situacija koja se decenijama unazad odigrava ide na štetu srpske poljoprivrede i poljoprivrednika i neophodna je borba kroz udruženo delovanje. Udruženje nije formirano radi ostvarivanja političkih interesa i bavljenja politikom, već u cilju odbrane poljoprivrednika i poljoprivredne proizvodnje – navodi se u saopštenju Saveza malinara za zapadnu Srbiju.

Na sastanku Saveza razgovarano je o problemima malinara, subvencijama koje se neredovno isplaćuju, teškom položaju poljoprivrednih penzionera i nastojanju menjanja zakona koji se na njih odnosi.

Zauzet je jednoglasan stav da bi cena maline trebalo da bude 1,4 evra, odnosno 165 dinara sa tendencijom rasta, a navedeno je da će se sudbina malinara rešavati u martu, a ne da će se čekati sezona branja.

Izvor: PP Media

Foto: Pixabay