MK Grupa najveći izvoznik hrane iz Srbije

13

MK Grupa sa svojim članicama, kompanijama Karneks, Sunoko, MK Komerc i Agroglob, šesti je najveći izvoznik iz Srbije u periodu januar-jul 2017. godine i prvi u prehrambeno-prerađivačkom sektoru sa ukupnim izvozom od 116 miliona evra, saopšteno je iz te kompanije.

Najveći udeo u izvozu, 63,5 miliona evra, predstavlja prodaja žitarica – kukuruza, pšenice, suncokreta i soje kompanija MK Komerca i Agrogloba, dok je izvoz Sunoka 42 miliona, a Karneks 10,5 miliona evra.

– Ostvaren izvoz dokaz je da višedecenijsko iskustvo kompanije u oblasti agrara, preneto na prehrambeno-prerađivački sektor u MK Grupi i dalje donosi najbolje rezultate – rekao je direktor MK Grupe Dušan Radičević.

On je istakao da poljoprivreda, ali turizam i bankarstvo ostaju streteška opredeljenost MK Grupe i to su oblasti u koje će kompanija nastaviti da ulaže i dodatno razvija poslovanje.

MK Grupa je navela da ima najveće skladištene kapacitete na ovim prostorima, što joj omogućava da ima vertikalno integrisan način proizvodnje. U okviru te kompanije je 40 preduzeća i zapošljava oko 7.000 ljudi.


reklama