Najavljen Treći poljoprivredni sajam ’Jaša Tomić 2019’

13

Turistička organizacija opštine Sečanj najavila je 3. Poljoprivredni sajam ’Jaša Tomić 2019’, koji će biti održan 29. septembra u mestu Jaša Tomić.

Ovaj sajam okuplja preko 80 izlagača iz različitih oblasti poljoprivrede, uz panel-diskusije eminentnih poljoprivrednih stručnjaka. Osim izložbe poljoprivrednih proizvoda, posetioci Sajma imaju priliku da uživaju u tradiciji, kulturi i raznim kulinarskim specijalitetima.

Cilj Sajma je promocija poljoprivrednih potencijala opštine Sečanj i celog Srednjobanatskog okruga.

– Želimo da postojećim i budućim poljoprivrednicima, poljoprivrednim gazdinstvima i zadrugama, kao i mladima na selu pružimo mogućnost informisanja, dobijanja savetodavnih usluga i ideja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje – navedeno je u saopštenju Turističke organizacije opštine Sečanj.

– Ovo je jedinstvena prilika da poljoprivredni sektor promoviše svoje proizvode i usluge, prezentuje novine i savremene tokove u oblasti poljoprivrede. Glavna privredna grana u opštini Sečanj je poljoprivreda. Opština raspolaže sa 37.817 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta. Pored ratarstva kao osnovne poljoprivredne grane razvijeni su stočarstvo i ribarstvo, a voćarstvo dobija sve više na značaju. Na teritoriji opštine postoji pet ribnjaka za proizvodnju konzumne ribe, na površini od oko 3.000 hektara. Blizina većih gradskih centara, dobra povezanost i blizina graničnog prelaza sa Rumunijom, čine da ovaj kraj ima veliki poljoprivredni potencijal – navode iz Turističke organizacije opštine Sečanj.

Izvor: Poljoprivrednik

Foto: toosecanj.rs


reklama