Nova hapšenja zbog ilegalne trgovine na rusko tržište

15

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izdalo je saopštenje u kojem se navodi da je zajedničkom akcijom ovog Ministarstva, zatim Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih nadležnih službi uhapšeno 59 osoba osumnjičenih za učešće u ilegalnoj trgovini i izvozu na tržište Ruske Federacije.

To je, kako se navodi, nastavak beskompromisne borbe protiv svih koji ugrožavaju nacionalne interese i privilegovan položaj Republike Srbije na najznačajnijim svetskim tržištima, među kojima je i tržište Carinskog saveza, odnosno Ruske Federacije.

Kompanijama koje su predmet poslednje, ali i svih prethodnih istraga će do okončanja procesa, a u skladu sa preuzetim međudržavnim obavezama, biti apsolutno onemogućen dalji izvoz poljoprivrednih proizvoda.

Iz Ministarstva naglašavaju da je ova akcija deo sveukupnih napora da se na prvom mestu zaštiti svaki pošteni poljoprivredni proizvođač, ali i građanin Republike Srbije kroz očuvanje sistema bezbednosti hrane.

Inače, pre samo dva meseca privedeno je više od 80 lica, takođe zbog krijumčarenja voća na tržište Carinskog saveza. U tom periodu je i zaplenjeno oko 36 tona mesa i mesnih prerađevina bez dokaza o poreklu i uhapšeno pet osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u nabavci tog mesa sa namerom da ga plasiraju na domaće tržište.

Foto: Pixabay


reklama