U Novom Sadu je otvoren 85. Međunarodni poljoprivredni sajam koji će trajati do ponedeljka, 21. maja.

Ove godine zemlja prijatelj je Francuska, a očekuje se učešće kompanija iz Indije, Italije, Austrije, Češke, Nemačke i brojnih drugih.

Predstaviće se 1.500 izlagača iz 30 zemalja. Biće predstavljeni proizvodi i usluge iz ukupno 60 država. Sajam je otvorio ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

Tradicionalna poljoprivredna smotra okupiće i ove godine najznačajnija imena iz sfere agro biznisa. To je prilika da se prezentuju noviteti, ali i prikupe saveti i znanja iz poljoprivrede. Pored toga, posetioci će biti u prilici i da pazare novu mehanizaciju po znatno povoljnijim uslovima.

Za izložbu poljoprivredne mehanizacije koja čini trećinu otvorenog izlagačkog prostora, svake godine vlada izuzetno interesovanje posetilaca.

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljo-mehanizacije na sajmu će nastupiti sa 20 članica.

U godini u kojoj Novosadski sajam obeležava 95 godina postojanja, za posetioce 85. Poljoprivrednog sajma u nagradnoj igri pripremljena su i dva traktora i roto freza.

Cena pojedinačne ulaznice je 600 dinara, kolektivne 400, dok će 200 dinara biti za penzionere, decu od 7 do 12 godina, kao i đake i studente u kolektivnim posetama. Petak je rezervisan za porodični dan, kad će roditelji sa decom do 16 godina sajam moći da posete po ceni jedne ulaznice od 600 dinara.

Foto: sajam.net