Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sa poljoprivrednicima iz te lokalne zajednice o mogućnostima unapređenja poljoprivrede, planovima i merama podrške u ovoj godini.

– Ulaganje u poljoprivredu je ulaganje u razvoj i zato moramo ozbiljnije da radimo ukoliko želimo da napredujemo. Moramo da privučemo investitore i donacije. Uskoro ćemo izaći sa opštinskom strategijom – kazao je Popović.

On je poručio poljoprivrednicima da bi trebalo da se uključe u rad Zemljoradničke zadruge i konstatovao da u toj opštini postoje vredni domaćini i pošteni ljudi koji, kako je rekao, hoće da žive od svog rada.

– Zadruga je ponovo stavljena u funkciju. Popravili smo mehanizaciju, nabavili smo još jedan traktor sa pratećom opremom. Sve je to namenjeno vama. Potrebno je napraviti plan korišćenja. Razgovarao sam sa međunarodnim organizacijama i predstavnicima Kancelarije za KiM. Hoće da pomognu, ali je potrebno da se što više uključite u rad zadruge. Biće dosta povoljnosti. Naftu, seme, đubrivo moćićete da nabavljate jeftinije – kazao je Popović.

Poljoprivredinici su imali mogućnosti da postavljaju pitanja i daju predloge za unapređenje poljoprivrede. Tokom razgovora dat je predlog za otvaranje otkupne stanice. Jedan od predloga bio je i da se napravi fabrika za proizvodnju peleta od biomase (žitnih ostataka i slično). Kako je istaknuto, realizacijom ovakvih projekata otvorila bi se i nova radna mesta.

Foto: nasagracanica.com