Prvi poljoprivredni sajam u Kikindi

12

Kikinda, poznata po gastronomsko-turističkoj manifestaciji Dani ludaje, čija je tradicija duža od tri decenije, ove godine organizuje i Prvi sajam poljoprivrede koji će biti održan 13. i 14. septembra u SC ’Jezero’.

U okviru dvodnevne manifestacije biće organizovana stručna predavanja, predstavljanje kompanija, paorske igre za decu, takmičenje u vožnji traktora, berza sitnih životinja i revija paradnih zaprega.

Cilj je da se kroz stručna predavanja i prezentacije kompanija poljorivrednicima severnog Banata predstave najnovija saznanja, tehnologije i tehnika u oblasti agrara, ali da oni pokažu svoja umeća i veštine.

U okviru sajamske manifestacije biće održano takmičenje dece uzrasta osnovne škole u ručnom krunjenju kukuruza, skakanju u džakovima, gradnji kule od čokolade i sličnom. Oni stariji imaće priliku da pokažu svoje veštine u vožnji traktora. Biće organizovana i 25. revija paradnih zaprega, a održaće se i berza sitnih životinja.

Na kraju drugog dana Sajma biće proglašeni pobednici u različitim takmičarskim disciplinama, kojima će biti uručene nagrade koje će obezbediti sponzori ove prve sajamske manifestacije u Kikindi.

Foto: kikinda-turizam.rs


reklama