Razvojni fond Vojvodine pomaže poljoprivrednicima da konkurišu za IPARD

15

Vojvođanski poljoprivrednici mogu da računaju na podršku Razvojnog fonda Vojvodine za obezbeđenje sopstvenog učešća u IPARD projektima pretpristupne podrške poljoprivredi. Na raspolaganju su im krediti sa povoljnim kamatnim stopama.

Nedostatak sopstvenih sredstava ne mora biti prepreka za konkurisanje za podršku poljoprivrednicima iz IPARD fondova. Na raspolaganju su im povoljni krediti Razvojnog fonda Vojvodine.

– Kreditna linija se odobrava na sedam godina, a period mirovanja, odnosno grejs period, je čak dve godine. Sve kamatne stope Razvojnog fonda Vojvodine, za sve konkursne linije, pa tako i za ovu se kreću od jedan do tri odsto na godišnjem nivou i one su fiksne što znači da nema nikakvih drugih dodatnih troškova – kaže šef odeljenja za analizu tržišta u Razvojnom rondu Vojvodine Jelena Trenkić.

Za sve kreditne linije Razvojni fond Vojvodine ove godine raspolaže sa dve i po milijarde dinara.

– Mi smo tu da pomognemo da oni isfinansiraju svoju željenu investiciju, da ispune sve ono što IPARD od njih zahteva i da onda, prosto, ostvare taj povrat, tu subvenciju za koju su konkurisali u startu – dodala je Trenkić.

Pored podrške IPARD projektima, ovaj fond ima još jedanaest kreditnih linija. Sve one su na raspolaganju kako fizičkim, tako i pravnim licima.

Izvor: RTV


reklama