Povodom 100 godina od osnivanja Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Katedra za voćarstvo organizuje 12. februara savetovanje ’Inovacije u voćarstvu’.

Tema ovog, inače sedmog Savetovanja posvećena je savremenim agrotehničkim i pomotehničkim merama u voćarstvu.

Na Savetovanju će učestvovati domaći i inostrani stručnjaci. Teme o kojima će se govoriti odnose se na savremene agrotehničke i pomotehničke mere u voćarstvu, navodnjavanje kontinentalnih vrsta voćaka, te specifičnosti pomotehnike u intenzivnim sistemima gajenja šljive.

Biće govora i o gajenju trešnje u zaštićenom prostoru, ranoj letnjoj rezidbi kajsije, dizajniranju optimalnog režima ishrane borovnice i zaštiti ove vrste od prouzrokovača biljnih bolesti i štetočina.

Učesnici skupa će moći da saznaju više i o uticaju temperature i vlažnosti zemljišta pri različitim načinima malčiranja na biološke osobine crne ribizle, kao i drugom.

U holu fakulteta za učesnike će biti organizovana izložba neophodne voćarske opreme. Svi zainteresovani voćari koji žele da unaprede svoju proizvodnju su dobrodošli. Kotizacija za učešće na Savetovanju iznosi 1.500 dinara, a sve detaljnije informacije mogu se dobiti od dr Bobana Đorđevića i dr Dragana Radivojevića.

Izvor: Poljoprivrednik

Foto: Pixabay