Unapređenje plasteničke proizvodnje povrća u Zvorniku

20

Grad Zvornik i Razvojni program UN /UNDP/ potpisali su ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta integrisanog lokalnog razvoja u okviru kojeg će biti sproveden projekat ’Unapređenje plasteničke proizvodnje povrća’ ukupne vrednosti 61.424 KM.

Gradska uprava Zvornik u projektu učestvuje sa 17.924 KM, a Fond za podsticaj lokalnog razvoja sa 43.500 KM.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je posle potpisivanja ugovora da će u okviru ovog projekta biti dodeljeno 25 plastenika socijalno ugroženim domaćinstvima iz ruralnih područja.

Podsetivši da grad Zvornik ima odličnu saradnju sa UNDP-om i Vladom Švajcarske, Stevanović je izrazio očekivanje da će ova saradnja i u narednom periodu biti uspešna.

On je naveo da grad Zvornik godišnje ulaže oko 400.000 KM za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i dodao da je do sada na području grada postavljeno više od četiri hektara plastenika, zahvaljujući, uglavnom, prijateljima donatorima.

Posle potpisivanja ugovora biće formirana komisija, definisani kriterijumi, objavljen javni poziv i izabrani korisnici plastenika.

Fond za podsticaj lokalnog razvoja formiran je u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja koji je zajednički projekat Vlade Švajcarske i UNDP-a s ciljem da se pruži podrška realizaciji projekata koji su obuhvaćeni Strategijom integrisanog lokalnog razvoja i Planom implementacije za period 2019-2021. godina.

Izvor: SRNA

Foto: Free Images


reklama