Vršački ’Grožđebal’, 62. izdanje, biće održan od 19. do 22. septembra. Organizatori ove tradicionalne turističko-privredne manifestacije, Grad Vršac i Turistička organizacija Vršac, u slavu grožđa i vina i ove godine pripremili su bogat festivalski program.

Prvog dana biće besplatnog vina i kobasica uz tamburaše i izbor za mis ovogodišnje berbe.

Inače, tokom čitavog festivala, posetioci „Grožđebala“ kobasice tradicionalno peku na velikim plinskim roštiljima postavljenim za tu priliku u centru grada, što je svojevrsna atrakcija u Danima berbe grožđa.

Svečano otvaranje čuvene vršačke manifestacije je planirano za veče, 20. septembra, uz vatromet, a ranije tog dana biće upriličena i izložba ispred Gradske kuće, pod nazivom „Grožđe, voće i vino“.

U danima vikenda posetioce „Grožđebala“ očekuje tradicionalno bacanje grožđa iz aviona, vršački karneval, različiti kulturno-umetnički programi, koncerti i prigodni sadržaju za decu, poput dečjeg maskembala i festivala igre.

„Grođžebal“ će imati i zanimljiv prateći program, poput edukacije na temu vinogradarstva i vinarstva, vršačku biciklističku turu „Putevima vina“ i „free climbing“ na vršačkim stenama.

Foto: Facebook, Pixabay