Tokom poslednjeg vikenda aprila, u Kragujevcu će se održati jedna lepa manifestacija, posebno interesantna ljubiteljima baštovanstva i hortikulture. U pitanju je, sada već tradicionalni, kragujevački Sajam hortikulture. 

Svečano otvaranje zakazano je za petak, 28.04. u 11:00 h. Posetiocima će se predstaviti oko 100 individualnih, porodičnih proizvođača, ali i velikih firmi, uvoznika i distributera u oblasti cvećarstva i srodnih delatnosti. Zbog izuzetno velikog interesovanja i posećenosti, Sajam će se održati kako u hali, tako i na platou ispred Šumadija sajma.

Ljubitelji ukrasnih biljaka, vlasnici uređenih bašti i vrtova, imaće priliku da tokom trodnevne manifestacije pogledaju šta proizvođači, pored svojih proizvoda, nude od uvoznog cveća, semenske robe, sadnog i dendro materijala, parterne galanterije, drvorednih sadnica, travnatih busena, kao i četinara. Osim toga, čeka ih i veliki izbor namenskih mašina i baštenskog alata.

Po prvi put na ovoj manifestaciji će se organizovati „Kutak za žene“, gde će dame naći veliki izbor prirodne kozmetike, kao i organske hrane. Osim toga, čekaju ih brojna iznenađenja.

Radno vreme Sajma je od 10 do 20 časova, a parking i ulaz su besplatni.

Foto: Šumadija sajam, Cover Images