Do 1. februara otvoren konkurs ’Mladi eko-reporteri’

20

Novi konkurs za međunarodni program ’Mladi eko-reporteri’ otvoren je do 1. februara ove godine, posle čega će nacionalni žiri izabrati najbolje i nagraditi prvoplasirane radove u svim uzrasnim kategorijama (11-14 godina, 15-18 godina i 19-25 godine) i svim kategorijama rada.

Učešće na konkursu imaju svi mladi od 11 do 25 godina.

Mladi eko-reporteri trebalo bi da istaknu probleme u životnoj sredini vezane za energetsku efikasnost, sa posebnim osvrtom na svoju lokalnu zajednicu i ukoliko je moguće daju rešenje za problem koji opisuju.

Konkurs se bavi pitanjima poput značaja uštede energije, obnovljivih izvora energije, potreba za očuvanjem prirodnih resursa, menjanjem ljudskih navika u cilju uštede energije i slično.

O međunarodnom programu „Mladi eko-reporteri“, kao i detaljno upustvo za pravljenje reportaža i propozicije takmičenja možete naći na veb adresi: http://feeserbia.com/programi/mladi-eko-reporteri/

Program Mladi Eko-reporteri je intelektualno vlasništvo međunarodne Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini iz Kopenhagena.

Nacionalni operater programa u Srbiji je strukovno udruženje Ambasadori održivog razvoja i životne sredine.

Program „Mladi eko-reporteri“ u Srbiji podržalo je Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“.

Pobednike nacionalnog konkursa očekuju nagrade i dalje internacionalno takmičenje sa ostalim mladim eko-reporterima iz 35 zemalja širom sveta gde se sprovodi ovaj program.

Izvor: Energetski portal


reklama