Treće međunarodno senzorno ocenjivanje kvaliteta meda

Inovativni klaster ’Panonska pčela’ u saradnji s Naučnim institutom za prehrambene tehnologije iz Novog Sada organizuje treće Međunarodno senzorno ocenjivanje kvaliteta meda pod nazivom ’Kvalitetom do novih tržišta – 2019’.

Sfera Agricola – najveća hidroponska farma u južnoj Evropi

Najveća hidroponska farma u južnoj Evropi, Sfera Agricola, nalazi se u Italiji, a proizvodi paradajz. Zahvaljujući Luiđiju Galimbertiju, koji je 2015. godine pokrenuo ovaj posao, biljke se uzgajaju bez pesticida u ekološkim plastenicima, a pčele rade većinu posla.

Ministarstvo poljoprivrede RS donelo akte za odstrel divljih svinja

S obzirom na pojavu afričke kuge svinja u Republici Srbiji, kao i na pojavu šteta na poljoprivrednim usevima koje pričinjavaju divlje svinje u Republici Srpskoj, Ministarstvo poljoprivrede je donelo jasne akte kojima je propisan aktivan odstrel divljih svinja u svim lovištama, a posebno u lovištima koja graniče sa Srbijom.

Još uvek nepoznata otkupna cena suncokreta ovogodišnjeg roda

Žetva suncokreta započeće za desetak dana, a proizvođači će rod predavati otkupljivačima na osnovu ugovora bez cene (blanko) koja će se znati tek za mesec do dva, rekao je predsednik Upravnog odbora udruženja ’Pančevački ratari’ Jovan Negovan.