Nova hapšenja zbog ilegalne trgovine na rusko tržište

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izdalo je saopštenje u kojem se navodi da je zajedničkom akcijom ovog Ministarstva, zatim Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih nadležnih službi uhapšeno 59 osoba osumnjičenih za učešće u ilegalnoj trgovini i izvozu na tržište Ruske Federacije.

Proizvodi sa Kosova i Metohije organizovano u srpskim marketima

Proizvodi srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije prvi put organizovano mogu da se pronađu na policama marketa u centralnoj Srbiji, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će država i veliki broj kompanija ponuditi mogućnost, i otvoriti rafove, za srpske proizvode sa KiM.

Kukuruz iz Srbije mogao bi da krene put Indonezije

Posle dogovora o izvozu pšenice u Egipat, koji je najveći uvoznik žita na svetu, Srbija bi uskoro mogla da postigne dogovor o izvozu kukuruza u Indoneziju, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Zbog afričke kuge, naložen pojačan odstrel divljih svinja

Uprava za šume Ministrarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je instrukciju korisnicima lovišta po kojoj su dužni da postupaju u cilju sprovođenja biosigurnosnih mera radi sprečavanja unošenja, pojave, otkrivanja, širenja, suzbijanja i iskorenjivanja bolesti afrčke kuge svinja.

Kako da se poljoprivrednici izbore sa klimatskim promenama

Poljoprivredni stručnjaci očekuju da će se i u narednih pet godina prosečne letnje temperature povećavati za jedan i po stepen, što će umanjiti prinose ratarskih kultura. O tome se ovih dana govorilo na više savetovanja u Zrenjaninu.