Naša priča

„Naša priča“ je emisija o uspešnim porodicama i zajednicama koje žive na selu i od sela, generacijama u proizvodnji zdrave hrane i tradicionalnih proizvoda.
„Preporučujem da krenete sa nama u seoska domaćinstva širom Srbije i uverićete se da život na selu nudi bezbroj mogućnosti, a najvažnije od svega je što upravo tu čovek postiže potpuno jedinstvo sa prirodom i svetom koji ga okružuje…“

Domaćine kako radiš

Emisija „Domaćine kako radiš“ je magazin o uporednim proizvodnjama i iskustvima u poljoprivrednoj praksi. Upoređujući dva proizvođača sličnog poziva iz različitih delova naše zemlje, prezentujemo inovativne ideje i primere dobre poljoprivredne prakse. Želimo da podstaknemo proizvođače da primene najbolja iskustva u sopstvenoj proizvodnji.

Kozarstvo

Kozarstvo u Srbiji ima dugu tradiciju. Ova grana stočarstva kroz istoriju doživela je uspone i padove, međutim, poslednjih godina javlja se sve više zainteresovanih za uzgoj koza. Agro TV vam donosi novi serijal o kozarstvu, namenjen svim ljubiteljima koza, odgajivačima, ali i onima koji planiraju da započnu ovaj posao! Predstavićemo vam prednosti i mane kozarstva, tržište za meso i mleko, male tajne uspešnog uzgoja.. Obići ćemo male i velike farmere, a za savete i rešenja – pitati struku!

Cvetni kutak

Cveće nas inspiriše, opušta, pokreće lepe uspomene i nepogrešivo nam poboljšava raspoloženje. Zato, dobrodošli u „Cvetni kutak“, emisiju Agro TV-a, u kojoj ćemo predstaviti čaroban svet cveća, ali i drveća i parkova.

Imamo rešenje

Cilj serijala ‘Imamo rešenje’ je afirmacija domaće nauke i struke kroz prezentaciju praktičnih rešenja primenjenih na farmama, plantažama i  poljoprivrednim domaćinstvima širom Srbije. Predstavićemo konkretan rad stručnjaka na terenu. Poljoprivrednike i njihova iskustva u radu sa službama. Čućete analize postignutih rezultata i isplativosti investicija.

Lepše od Pariza

Sve je više sela u Srbiji koja postaju turističke destinacije. Mnogima je zato teško da odaberu gde da provedu odmor. Zato smo mi tu da vam pomognemo. Emisija ’Lepše od Pariza’ otkriće vam koja seoska domaćinstva da posetite ako želite da iskusite pravi život srpskog seljaka, opustite se u prirodi i uživate u dobroj hrani. Prikazaćemo vam i gde možete da odete ako vas zanima aktivan odmor, a gde ako želite više da saznate o bogatoj istoriji i kulturi Srbije. Dobrodošli u emisiju ’Lepše od Pariza’.

Znaci moga mesta

„Znaci moga mesta“ je emisija kratke forme koja predstavlja znamenitosti i najvažnije karakteristike sela i varošica u Srbiji. Upoznajmo Srbiju – vodimo vas u podneblja koja još niste videli, govorimo o mestima za koja možda niste čuli, saznajemo kako se živi u krajevima u kojima niste bili. Upoznajte Jagnjilo, Viču, Guču, Kolare, Borač i mnoge druge skrivene dragulje naše zemlje.

Ceger

Predstavljanje jedne od pijaca u Beogradu ili u nekom drugom gradu u Srbiji. Razgovaramo sa prodavcima i kupcima o kvalitetu, cenama, ponudi i prodaji pijačne robe.
Na kraju emisije emituje se tabelarni prikaz kretanja cena najvažnijih poljoprivrednih proizvoda na većim pijacama u Srbiji.

Glas zemlje

‘Glas zemlje’ je emisija gde se daje osvrt na stanje useva iz oblasti ratarstva, voćarstva i povrtarstva sa savetima za odgovarajuću negu i zaštitu u proizvodnji. Svakog radnog dana obradovaćemo vas savetima stručnjaka iz različitih grana poljoprivrede. Saznaćete više o gajenju, rezidbi, zaštiti i prihrani. Emisija puna praktičnih, konkretnih i korisnih informacija.

Harmonija

Put u svet biološki vredne hrane, čuvanja autohtonih vrsta i sorti biljaka i životinja, negovanja stvaralačke energije i kulturnog nasleđa našeg naroda. Prikazujemo priče ljudi koji svoje vreme provode u harmoniji sa prirodom i svetom oko sebe. Bavimo se starim zanatima, gradskim baštama, uživanju u etno turizmu, i blagodetima prelepih pejzaža Srbije.

Eko Ekspres

Emisija „Eko ekspres“ bavi se svim pojavama iz oblasti ekologije. Ukazaćemo na probleme, predstavićemo prirodne lepote naše zemlje i pomoći u rešavanju određenih nedoumica. Znate li da je samo 30% Srbije pod šumama? Znate li da se u Beogradu dnevno proizvede 1200 t otpada? Ova i mnoga druga pitanja zagađenja i ekologije rešićemo u Eko ekspresu.

Naše dobro

U informativnom magazinu ‘Naše Dobro’ – pokrećemo važne i aktuelne teme domaće poljoprivrede. Svake subote vrhunski stručnjaci i iskusni poljoprivrednici ponudiće vam informacije i savete koji će vam biti dragoceni u svakodnevnom radu.

Zemlja zdrave hrane

„Zemlja zdrave hrane“ vam donosi sve što ste želeli da znate o organskoj hrani. Kako do nje doći, kako je prepoznati na tržištu, i da li je organski princip zapravo princip budućnosti?
Razgovaramo o tome kako proizvesti, negovati i štititi organske useve, kako ih plasirati, ali i koliko organska hrana čuva naše zdravlje, kao i životnu sredinu.
Upoznaćemo stručnjake i proizvođače i približiti vam svet organske poljoprivrede.

Terra academica

Saznajte šta nude poljoprivredne škole u Srbiji! Po čemu se razlikuju? Šta kažu učenici, a šta misle profesori? Šta možete naučiti, i koje su perspektive za dalji rad, učenje i usavršavanje? Terra academica – Vaš vodič kroz poljoprivredne škole u Srbiji.

Cene i tržišta

Kroz dnevni presek cena na domaćim pijacama pravimo poređenje cena glavnih poljoprivrednih proizvoda na našem tržištu.
Obilazimo pijace, kvantaše, berze. Nudimo nove informacije koje mogu pomoći u kreiranju kućnog budžeta ali i videti koje su posledice oscilacija cena u trgovini na veliko. Svakodnevno prikazujemo stanje na tržištu.

Svet poljoprivrede

Nedeljni magazin koji prati dešavanja na poljoprivrednoj sceni kako kod nas tako i u inostranstvu. Obilazimo proizvođače, pratimo izazove u plasmanu proizvoda i prenosimo najnovija dešavanja iz sveta poljoprivrede. „Svet poljoprivrede“ je namenjena poljoprivrednicima kojima je brza i tačna informacija od izuzetnog značaja – dajemo savet više, svežu vest i trenutno aktuelnu informaciju.

Agro Info

„Agro Info“ svakodnevno informiše poljoprivrednike i poslovne ljude o svim dešavanjima u svetu poljoprivrede. Osim vesti iz Srbije, zastupljene su i vesti iz regiona i EU, kao i korisni saveti za poljoprivrednike, ali i sve one kojima je agrar interesna sfera.
Agro info – dnevni pregled događaja u poljoprivredi i agrobiznisu.

Boja meda

Prvi, specijalizovani TV magazin o pčelarstvu, portreti eminentnih pčelara i udruženja, saveti i uputstva za početnike, upoznavanje sa elementarnim pojmovima pčelarskog zanata i pčelinjim proizvodima, njihova upotreba u ishrani i medicini. Tajanstveni svet pčela  – samo u emisiji ’Boja meda’, ekskluzivno na kanalu Agro TV.

Konji ponovo jure

Kultni konjički magazin, za sve ljubitelje konja i konjičkog sporta. Pogledajte reportaže iz naših najlepših ergela, pratite rezultate sa hipodroma, smotri i takmičenja. Ovo je jedinstvena televizijska bajka o konjima i ljudima koji ih neguju i vole, o konjičkim nadmetanjima, strasti, eleganciji i brzini! Za sve one koji vole ove prelepe, moćne životinje!

Može bolje

U emisiji ’Može bolje’ saznaćete sve o uobičajenim načinima proizvodnje na srpskim gazdinstvima, ali i o savremenim pristupima i primenjenim tehnologijama. Naš cilj je da sa stručnjacima predstavimo svakom poljoprivrednom proizvođaču u Srbiji na koji način može da unapredi svoju proizvodnju i kako uvek ’Može bolje’.

Neša Travka

Neodoljivi Nišlija Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, planinar i ljubitelj prirode, za nas kuva, savetuje, upozorava na toksine, aditive, loše navike u ishrani. Gde pronaći ono pravo zrnevlje, kako, kada i gde ubrati bilje… Kada jednom osetite svu blagodet zdrave ishrane, onda se teško vraćate starim navikama i komercijalnoj kuhinji.
Prijatno gledanje!

Lekovito i jestivo bilje

Lekovito i jestivo bilje – saznajte kako nam koristi i na koji način ga upotrebiti. Naučite sve o hranljivim i zdravstvenim vrednostima plodova koje nam priroda nesebično daruje. Kada i gde se bere, čemu služi i kako se upotrebljava. Najvažnije informacije, praktični saveti i zanimljivosti. Svakog radnog dana, samo na Agro TV – lekovito i jestivo bilje.

Agro Karavan

Agro Karavan putuje Srbijom! Upoznajemo sela, varošice, ljude, tradiciju, običaje naših krajeva! Donosimo zanimljive priče, predstavljamo dobre, vredne i uspešne srpske domaćine! Agro karavan, samo na programu Agro TV!

Biram selo

Svi mi poznajemo nekoga ko misli da se na selu i od sela ne može lepo živeti. U emisiji „Biram selo“ Vam predstavljamo uspešne, hrabre, mlade ljude koji su svojim primerom dokazali da to nije tačno. Upoznaćete mladost koja nije ostala na selu jer nije imala drugog izbora, već jer je tako sama odabrala. Poljoprivrednici, preduzetnici, ugostitelji – jedno im je zajedničko, odvažili su se da pokrenu svoj agro biznis, i u tome su uspešni. „Biram selo“, samo na AgroTV.

Svet baštovanstva

„Svet baštovanstva“ je edukativna emisija posvećena svim zaljubljenicima u baštovanstvo. Sadržaj emisije je prilagođen kako početnicima tako i iskusnim baštovanima. Teme su aktuelne i u skladu sa periodom godine, pa tako svaki gledalac može nakon što pogleda epizodu i da primeni naučeno. Sve što treba da znate o uzgajanju različitih vrsta biljaka na vrlo praktičan i jednostavan način naučite od diplomiranog inženjera Vladimira Milutinovića.

Stari zanati

Ko su čuvari starih zanata u Srbiji? Koje su tajne velikih majstora? Kako nastaju proizvodi za koje je vezan i deo nacionalnog identiteta? Da li mladi žele da se bave takvim poslovima? Serijal „Stari zanati“ samo na Agro TV-u.

IPARD u Srbiji

Program IPARD predstavlja jednu od prioritetnih oblasti IPA-a, namenjenu ruralnom razvoju zemalja potencijalnih članica EU. Glavni cilj ovog programa je usklađivanje domaće poljoprivrede sa EU standardima. Šta ovaj program znači za poljoprivrednike u Srbiji, ko su potencijali korisnici i za koje se sve namene novac može koristiti, kakve su procedure i koja je dokumentacija potrebna za konkurisanje, pitanja su na koja ćete naći odgovor u specijalu „IPARD u Srbiji“, samo na AgroTV!

Veterinari bez granica

Upoznajte onu lepšu stranu Srbije… Sela, planine, pašnjake, kulturu i tradiciju… Dobre ljude i njihove životinje. Uživajte u najlepšim prizorima netaknute prirode. Za naše veterinare – nema granica, stižu kad god i gde god treba, u pomoć našim najvernijim prijateljima, jer veterina nije samo struka, već životni poziv!