17. BIOFEST biće održan 6. i 7. oktobra

19

U cilju promovisanja značaja organske proizvodnje sa aspekta ekonomskog razvoja, zaštite životne sredine i zdravlja ljudi, kao i razmene iskustava i uspostavljanja čvršće privredne saradnje u regionu, Udruženje TERRA’S i Otvoreni univerzitet Subotica organizuju 17. Međunarodni festival organskih proizvoda BIOFEST od 6. do 7. oktobra 2021. godine.

Osnovno usmerenje manifestacije je jačanje kapaciteta organskih farmera i obezbeđivanje uslova za siguran plasman, te promovisanje ruralne sredine organizovanjem posete organskim farmama. Da bi se razvio ovaj vid proizvodnje, na BIOFEST-u se organizuje izložba i promocija organske hrane, te nagrađuju najbolji u ovom sektoru. Ove godine se akcenat daje na edukaciju putem seminara organskih proizvođača na temu značaja brendiranja i marketinga, kao i mogućnosti koje pruža uvođenje turističkog sadržaja na održivost organske farme. Iskoristiće se prilika da se javnost upozna sa znakom i prepoznavanjem organski sertifikovanog proizvoda.

Pokrovitelji festivala su: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Grad Subotica uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Organik Control Sistem, Eco Fenix B Team i Agencija Panonreg. Medijska podrška: TV Subotica, Yu eco rtv i www.subotica.info.

Kontakt osoba: Snježana Mitrović (024/554-600 lokal 123 ili 063/737-53-61, e-mail: terras@openunsubotica.rs.

Foto: TERRA’S, Pexels


reklama