’Budimka’ ponovo pokreće proizvodnju na proleće sledeće godine

47

U slučaju nekadašnjeg giganta, požeškog prerađivača voća i povrća ’Budimka’, ona narodna ’treća sreća’ pokazala se kao tačna. ’Budimku’ je kupila kompanija ITN grupa iz Kosjerića koja se između ostalog već bavi otkupom i preradom voća i povrća.

Voćari iz ovog dela Srbije se raduju što će imati kome da prodaju svoje proizvode, a mnogi građani se nadaju da će u pogonima Budimke naći zaposlenje.

Tek što su kupili, novi vlasnici „Budimke“ Vera i Dragan Marković sastali su se sa predsednikom opštine Požega Đorđem Nikitovićem, koji je istakao spremnost opštinskog rukovodstva da učini sve što je u njihovoj moći da se pogoni nekadašnjeg giganta što pre pokrenu.

– Fabrika želi da što u što kraćem roku osposobi proizvodnju. Oni ulažu oko 5 miliona evra i nadam se da će u martu ili aprilu krenuti krvi koraci proizvodnje. Na sastanku je pored organa lokalne samouprave prisustvovala i ekipa iz Elektrodistribucije, kojа će u što kraćem roku osposobiti električnu energiju. Mi iz lokalne samouprave, kao i novi vlasnici, voljni smo da ostvarimo što bolje rezultate u svim segmentima – izjavio je Nikitović u videu objabvljenom na sajtu Opštine.

Očigledno je da su svi voljni da što pre u „Budimki“ pokrene proizvodnja, ali problem je što rokovi za investiranje i pokretanje pogona padaju u zimskom, što se za agrar slobodno može reći mrtvom periodu godine. Ipak svi akteri se nadaju da će se i to prevazići, te da će na tržište iz „Budimke“ ponovo proizvodi krenuti u martu ili aprilu naredne godine.

Foto: Facebook


reklama