Agro Belgrade i Pčelarski sajam biće održani u planiranim terminima

185

Dok se brojne manifestacije odlažu zbog epidemiološke situacije, Agro Belgrade i Pčelarski sajam biće održani u planiranim terminima.

Agro Belgrade 2022, specijalizovani sajamsko-konferencijski događaj posvećen voćarstvu, vinogradarstvu i povrtarstvu, biće održan na Beogradskom sajmu u planiranom terminu, od 27. do 29. januara 2022. godine.

Očekuje se da se na rekordnih 30.000 m2 okupe renomirani domaći i strani izlagači i brendovi, uključujući i predstavnike najvećih svetskih kompanija u oblastima poljoprivredne mehanizacije, sistema navodnjavanja, sistema protivgradne zaštite i dostavna vozila. Među izlagačima će se naći i hemijske kuće, kao i firme koje se bave proizvodnjom prihrane bilja, zaštitari, semenske kuće, rasadničari, te firme iz prehrambene industrije.

Trodnevni konferencijski deo okupiće više od 20 domaćih i stranih govornika, a baviće se temama iz oblasti tržišta i plasmana svežeg voća, transporta, finansiranja, navodnjavanja, budućnosti proizvodnje bobičastog voća, kao i modernizacije srpske proizvodnje vina.

Agro Belgrade 2022. podržan je od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Grada Beograda – Sekretarijata za poljoprivredu i USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu.

Kao prevashodno poslovna sajamska manifestacija, ovaj sajam svojim formatom, obimom, načinom organizovanja i specifičnim profilom posetilaca zadovoljava sve propisane protivepidemijske mere.

U ranije planiranom terminu, 12. i 13. februara 2022, biće održan i 13. Državni pčelarski sajam, u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Sajam je prilika da se, pored meda i drugih pčelinjih proizvoda, po najpovoljnijim uslovima nabave i kompletna pčelarska oprema i repromaterijali, а posetioci tokom sajma mogu da uživaju u veoma raznovrsnom izložbenom, obrazovnom, promotivnom, privrednom i turističkom sadržaju i programu. Pored izlagačkog i takmičarskog dela, organizator je predvideo i više stručnih panela i seminara.

Svojim karakterom, poslovnim profilom i načinom funkcionisanja i ovaj sajam zadovoljava sve zahteve predviđene protivepidemijskim merama.

Foto: Beogradski sajam, Agro Belgrade


reklama