„Amazon Fresh“ snižava cene hiljada prehrambenih artikala u SAD

13

Američka kompanija za e-trgovinu „Amazon Fresh“ saopštila je da snižava cene hiljada prehrambenih artikala, kako bi privukla kupce, koji će svakodnevno imati popuste do 30 odsto na 4.000 artikala u prodavnicama i na mreži.

Služba za dostavu namirnica na mreži, koja takođe upravlja s nekoliko fizičkih trgovina, navodi da su u Sjedinjenim Američkim Država pojeftinili meso, morski plodovi, smrznuta hrana, mlečni proizvodi i sirevi, pića, grickalice i testenine, kao i proizvodi privatne robne marke „Amazon“, preneo je CNN.

Ova kompanija se tako pridružila sve većem broju prodavaca na malo, uključujući „Target“ i „Walmart“, koji snižavaju cene jer nastoje da privuku potrošače u prodavnice i na internet.

Cilj trgovinskih kompanija je da ljudi slobodnije troše kako na osnovne artikle, kao što je hrana, tako i na kupovinu nove odeće, ukrasne predmete, umetnine…

U pokušaju da privuče više kupaca „Target“ je nedavno smanjio cene na više od 1.500 popularnih proizvoda, od putera do deterdženta.

„Walmart“ je prošle nedelje saopštio da je pojeftinio skoro 7.000 artikala u svojim prodavnicama, uz konstatataciju da je primećena deflacija nekih ključnih namirnica.

Foto: Tanjug/AP, Envato


reklama