Ambasador Hrvatske se pridružio akciji „Drvo za Beograd”

24

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, zajedno sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji Hidajetom Biščevićem i privrednicima iz ove susedne zemlje, zasadio je osam stabala četinara u sklopu akcije „Drvo za Beograd”.

Kako je tom prilikom podsetio gradonačelnik Radojičić, akcija traje već drugu sezonu tokom koje je zasađeno 1.890 stabala u našem glavnom gradu.

– Približavamo se cilju od dve hiljade sadnica i to je samo početak, jer ćemo nastaviti akciju i u narednom periodu. Sadnja se obavlja od kraja novembra do kraja treće nedelje marta i mnogo privrednih subjekata i ambasada se odazvalo ovoj akciji jer shvataju važnost ozelenjavanja grada. Ovo je 24. organizovana sadnja u okviru akcije „Drvo za Beograd” – precizirao je Radojičić.

Gradonačelnik je još jednom ukazao na važnost povećanja zelenih površina u Beogradu koje imaju direktan uticaj na poboljšanje kvaliteta vazduha, smanjenje temperature tokom leta, apsorpciju vode tokom većih padavina čime se smanjuje verovatnoća poplava, smanjenje buke i veću zaštitu od vetra.

– Želja nam je da Beograd ima 25 odsto zelenih površina, a trenutno taj procenat iznosi 15 i zbog toga je neizmerna korist od ovakvih akcija – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Radojičić je zahvalio ambasadoru i hrvatskim privrednicima što su našli vremena i sredstava da se pridruže akciji.

Hidajet Biščević naveo je da mu je ovo prvi put da javno učestvuje u sadnji drveća.

– Zahvaljujem gradonačelniku na pozivu i prilici da zajedno sa kompanijama iz Hrvatske učestvujemo u ovoj više nego hvale vrednoj akciji – istakao je Biščević.

Ambasador je dodao da će rado obilaziti drvo koje je posadio zajedno sa gradonačelnikom Beograda.

U sadnji stabala učestvovao je i direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević.

Foto: beograd.rs


reklama