Beograd bogatiji za 150 stabala

33

JKP “Zelenilo-Beograd“ je zajedno sa društveno odgovornim kompanijama, koje su donirale stabla Beogradu, zasadilo 150 stabala.

U akciji sa Evropskim fondom za Balkan zasađeno je 50 sadnica smrče na desnoj obali Save, u blizini Mosta na Adi, a sadnja je bila deo akcije “Drvo prijateljstva“ koju ovaj fond sprovodi u više gradova regiona istovremeno.

U parku “Ušće“ u na Novom Beogradu zasađeno je 100 stabala javora, koji su donacija kompanije Smurfit Kapa.

– Ove godine obeležavamo sto godina od osnivanja kompanije i smatrali smo da je zbog izraženog zagađenja i klimatskih promena najadekvatniji način da obeležimo jubilej, da poklonimo Beogradu i Beograđanima sto stabala – rekao je ovom prilikom direktor kompanije Smurfit Kapa Milan Marković.

JKP “Zelenilo-Beograd“ u toku naredne godine ima u planu sadnju oko 8.500 novih sadnica na zelenim površinama u gradu, te poziva društveno odgovorne kompanije da se pridruže u sadnji i pomognu da se zeleni fond grada uveća.

Stalna i kontinuirana sadnja novih stabala je svakako još jedna potvrda odgovornog odnosa prema očuvanju i unapređenju zelenih površina kako bi sugrađanima obezbedili boravak u što zdravijoj i prijatnijoj sredini.

Foto: JKP “Zelenilo-Beograd“/Snežana Savičić


reklama