Čuveni kuvar otkriva svoj trik kako održati salatu svežom

35

Južnokorejski kuvar, koji sada živi u SAD, otkrio je kako uspeva da svoju zelenu salatu zadrži svežom više od 60 dana.

Poznat kao „gospodin Rajs“ na društvenim mrežama, kuvar je pokazao kako čuva lisnato zeleno povrće u svom frižideru – a da ono navodno ostaje ispravno i hrskavo puna dva meseca!

„Verovali ili ne, ova zelena salata je stara više od 60 dana“, rekao je on u sada već viralnom videu dok je vadio zelenu salatu iz plastične kese.

Pokazujući svojim pratiocima kako da čuvaju zelenu salatu, gospodin Rajs je odsekao vrh stabljike zelene salate, zadržavajući glavu netaknutom. Zatim je natopio list papirnog ubrusa alkoholom, a onda njime prekrio stabljiku.

„Bilo koja vrsta pića radi, ali ako nemate alkohol, možete koristiti hladnu vodu“, objasnio je on i dodao da hladna voda održava zelenu salatu svežom dosta kraće, ne više od nekoliko dana. Usput je objasnio da je alkohol ipak bolji izbor, jer sprečava truljenje.

Nakon obmotavanja stabljike alkoholom natopljenim ubrusom, čuveni kuvar je vratio u otvorenu kesu, a potom odložio u frižider. Savetovao je da se u ubrus svakih 5-6 dana doda nekoliko kapi alkohola, kako bi salata i dalje ostala sveža.

„Ovako će vam trajati više od 60 dana“, rekao je nasmejani gospodin Rajs.

Ovaj savet zvuči potpuno šašavo, ali možda uspeva. Hoćete li ga isprobati?

Izvor: Kurir

Foto: Pixabay

 


reklama