„Čvarak fest“ i ove godine privukao brojne izlagače i posetioce

98

„Čvarak fest“ u Kaću održan je ove godine 13. put u organizaciji Udruženja građana „Katu“ i uz tradicionalnu podršku Grada Novog Sada.

– Veliko mi je zadovoljstvo što smo, kao i prošle godine, ponovo okupljeni ovde na tradicionalnoj manifestaciji koju neguje ovo prigradsko mesto, na ponos svih Novosađana. Jedan od najvećih specijaliteta srpske kuhinje nadaleko je poznat, pa tako naš Kać posećuju ljudi iz cele Srbije, ali i iz regiona. Ovo je trinaesta po redu godina kako „Čvarak fest“ promoviše taj gastronomski specijalitet i nadam se da će tradicija biti nastavljena i u budućnosti. Grad Novi Sad će uvek stajati iza ovakvih događaja koji neguju i promovišu naše nasleđe, kulturu i tradiciju. Čestitam Mesnoj zajednici koji je i ovaj put bila na visini zadatka i odlično organizovala ovaj skup. Svim takmičarima želim da pokažu svoje umeće u punom sjaju i neka pobedi najbolji – rekao je na otvaranju gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

On je tom prilikom sa organizatorima prošetao kroz mesto na kom se održava manifestacija, razgovarao sa učesnicima takmičenja u pripremi najukusnijih čvaraka, i prisustvovao sadržajnom kulturno-umetničkom programu, a događaj su, kao i do sada, upotpunili brojni izlagači koji su predstavili svoje proizvode.

Ove godine je bila prijavljena 41 ekipa za takmičenje, od kojih je nekoliko iz regiona, dok je bilo prisutno oko 80 izlagača sa domaćim proizvodima iz cele Srbije.

Foto: Grad Novi Sad, Agro TV


reklama