Dan lovaca Srbije obeležen na Izložbi trofeja u Budimpešti

137

Na izlagačkom štandu Republike Srbije, na Svetskoj izložbi trofeja “One With Nature” u Budimpešti, 10.oktobra održana je svečanost povodom Dana lovstva i lovaca Srbije.

Uz prisustvo državnog sekretara Bogdana Igića i pomoćnice ministra Vedrane Ilić iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srbije i njihovih gostiju, svečanosti su prisustvovali i državni sekretar Vlade Republike Mađarske Dr Zoltan Kovač i njegova ekselencija ambasador Republike Srbije u Mađarskoj Dr Ivan Todorov.

Na svečanosti je tokom obraćanja od strane državnih zvaničnika Srbije i Mađarske istaknut značaj i uloga lovstva u razvoju lovnog turizma Srbije i Mađarske , kao i dalje razvijanje prekogranične saradnje dve države u oblasti lovstva i aktivnosti koje je potrebno sprovoditi u cilju očuvanja ukupnog biodiverziteta u obe države.

Povodom Dana lovaca Srbije upriličena je i dodela priznanja zaslužnim pojedincima i preduzećima. Predsednik lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković je Dr Zoltanu Kovaču uručio zlatnu medalju Lovačkog saveza Srbije, a direktoru JP ”Vojvodinašume” Rolandu Kokaiu plaketu i zahvalnicu za veliki doprinos u organizaciji nastupa Republike Srbije na svetskoj izložbi trofeja “One With Nature” u Budimpešti.

Po završetku svečanosti na izlagačkom paviljonu Republike Srbije, njegova ekselencija ambasador Republike Srbije u Mađarskoj Dr Ivan Todorov priredio je prijem u ambasadi Republike Srbije za sve izlagače iz Srbije.

Foto: Vojvodinašume


reklama