“Dana ludaje” predstavljen i u Temišvaru

19

Već godinama unazad, ubedljivo najveći broj inostranih gostiju u Kikindu i na “Dane ludaje” dolazi iz susedne Rumunije. Da će od četvrtka do nedelje biti rado viđeni gosti, građanima Temišvara poručili su promoteri turističke manifestacije na kojoj se biraju najteže i najdruže ludaje.

Kao i ranijih godina, promocija “Dana ludaje” upriličena je u elitnom restoranu “Lojd”. Čuveni ugostitelj iz Temišvara i vlasnik restorana “Lojd”, Javor Radovanković, potvrdio je da ovogodišnje “Dane ludaje” neće propustiti.

– Redovno sam ranijih godina dolazio u Kikindu, a obavezno ću doći i ove godine. Najposećeniji dan je subota, kad mora da se dođe u Kikindu, da se probaju izvrsni specijaliteti od bundeve, da se lepo provedemo i družimo. Pre tri godine “Dani ludaje” su proglašeni za najbolju turističku manifestaciju u Srbiji, a ljudi odavde iz Temišvara, zahvaljujući dobroj promociji, veoma su zainteresovani da dođu i lepo se provedu – kazao je Radovanković.

Poziv žiteljima Temišvara i okolnih mesta da narednih dana posete Kikindu, uputili su Saše Tanackov, član GV i Marijana Mirkov iz Turističke organizacije Kikinde. Na promociji su govorili i Marija Šošić, konzul Republike Srbije u Temišvaru i Borko Jorgovan, potpredsednik Saveza Srba u Rumuniji. Kikinđani su domaćina ukazala da je centralni dan, četvorodnevne manifestacije, subota.

– Čeka vas bogat i raznovrstan kulturno-zabavni i muzički program. Čine ga “Banatski fruštuk”, “Gostinjska soba”, “Evropski kutak”, ali i merenje najtežih i najdužih ludaja. Pobednike u obe kategorije, bogato ćemo nagraditi. Pretprošle godine su ostvareni apsolutni rekordi, kad je Kikinđanin, Goran Lazić, na takmičenju u slovenačkom mestu Mozirje kod Ljubljane, postavio novi svetski rekord sa tivkom nepuna četiri metra, odnosno 395, 4 centimetara – poručili su Kikinđani.

Foto: Grad Kikinda


reklama