Dodatno ulepšan park u beogradskom Bloku 21

16

Novobeogradski park u Bloku 21, u Bulevaru Mihajla Pupina 7–9, koji je renoviran zahvaljujući podršci kompanije „Lukoil Srbija”, dodatno je ulepšan sadnjom stabala i ukrasnog žbunja, saopštavaju iz Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd”.

Tokom sadnje, u kojoj je učestvovao direktor „Lukoil Srbija” d. o. o. Beograd Denis Rjupin zajedno sa zaposlenima JKP „Zelenilo – Beograd”, ukupno su posađena tri stabla i 243 komada različitog ukrasnog žbunja, čime je projekat sanacije ove površine u potpunosti završen.

Naime, JKP „Zelenilo – Beograd” je na ovom prostoru krajem leta izvodilo kompleksne radove koji su obuhvatili izgradnju dečjeg igrališta, košarkaškog terena i kutka za miran odmor. Na dečjem igralištu postavljeno je sedam dečjih rekvizita na podlozi od livene gume, na kojoj su iscrtane dve razvojno edukativne igre, na zadovoljstvo najmlađih stanovnika ovog novobeogradskog bloka. Na prostoru za miran odmor ugrađen je šah-sto, a ceo prostor je upotpunjen adekvatnim parkovskim mobilijarom koji čine 15 klupa i sedam đubrijera.

Posle građevinskih radova izvršena je obnova travnjaka setvom travnog semena, a sadnja je, po pravilima struke, ostavljena za period mirovanja vegetacije.

U skladu sa Sporazumom o saradnji koju „Lukoil Srbija” i Grad Beograd neguju od 2016. godine u cilju podrške gradskim projektima od značaja u oblasti kulture, ekologije, sporta i socijalnih programa, ova površina je obnovljena, a vrednost projekta iznosila je 20 miliona dinara.

Foto: Grad Beograd


reklama