Dodeljena priznanja za najbolju pesmu o vinu

27

Na konkursu za izbor najlepše pesme o vinu, koji su raspisali Srpska čitaonica u Irigu i Vinarija „Mačkov podrum”, prema ocenama članova žirija, pobedila je Snežana Miladinović Lekan iz Beograda sa pesmom „Beračima grožđa”.

Drugonagrađena je Mirjana Trnavac iz sela Pranjani, Gojna Gora koja je napisala pesmu „U vinu se tražim”, dok je treća nagrada pripala Marku Pajiću iz Valjeva s pesmom „U čaši crnog vina”.

Osim njih, žiri je posebno pohvalio Brankicu Sladojević iz Sremske Mitrovice, autorku pesme „Vredelo je ”. Direktorka Srpske čitaonice Vera Novković uručila je povelje nagrađenima, uz prisustvo novog Vinskog viteza Saše Mišića, svetski poznatog i priznatog kulinara – kuvara iz „Paklene kuhinje”.

Na 12. pesnički konkurs u oktobru javilo se 36 autora sa ukupno 57 pesama. Pristigli su radovi iz cele Srbije, pa i iz regiona, što je potvrda da raspisivanje konkursa ima smisla i da je izbor najlepše pesme o vinu naišao na pozitivan odjek. Svi radovi su pristigli pravovremeno, a žiri je imao dovoljno vremena da izabere i proglasi najlepšu pesmu o vinu, konstatujući da je poslato mnogo kvalitetnih pesama i da sam izbor najlepše pesme nije bio nimalo lak zadatak, složili su se organizatori.

Predsednik žirija bio je književnik Todor Bjelkić, a u sastavu su bili i profesorka književnosti dr Maja Plavšić, profesorka književnosti i direktorka Srpske čitaonice u Irigu Vera Novković, glavni i odgovorni urednik „Sremskih novina” iz Sremske Mitrovice Nemanja Milošević i Đurđica Jojić iz Vinarije „Mačkov podrum”.

Izvor: Dnevnik

Foto: Mačkov podrum


reklama