Dodelom priznanja najboljim kuvarima završen ovogodišnji „Wine Vision by Open Balkan“

47

Drugi međunarodni sajam vina, hrane i turizma „Vinska vizija Otvoreni Balkan“, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Severne Makedonije i Albanije, zatvoren je svečanom dodelom nagrada „Food Vision“ festivala najboljim kuvarima, koje je uručila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

Ona je poručila mladim kuvarima da ne odustanu od svojih snova, jer je Srbija zemlja vina i hrane.

– Vlada Srbije prepoznala je vašu želju, vaš trud i vaš san i našla mogućnost da napravi „Food Vision“ na svetski način. Verujte u vaše snove, u vašu zemlju. Želim da se edukujete, da postanete svetski poznati, da se vratite ovde i da mi uživamo u onome što ste naučili. Ovaj događaj je pre svega namenjen vama i ovakvih događaja će biti sve više jer Srbija je zemlja vina i kulinarski na zavidnom nivou, a vi ste ti koji će tu lestvicu podići još više – rekla je Tanasković mladim kuvarima.

U ekipnoj konkurenciji među mladim kuvarima pobedila je Visoka poslovna škola Leskovac ispred Srednje ekonomske škole Smederevo.

U kategoriji najbolji restoran, pobedio je restoran „Gig“, drugi je bio „Bulger bar“, a treći „Magelan“.

Specijalnu nagradu za predstavljanje nacionalne gastronije dobio je restoran „Koncept“ iz Severne Makedonije, za gastronomsku viziju Balkana „Fud love atelje“ iz Albanije.

Za najboljeg kuvara proglašen je Mladen Pršić, drugo mesto je zauzeo Jovan Tomović, a treće Mihajlo Savić.

Najbolji mladi kuvar je Milica Petrušić, ispred Savete Dikić, a treći je Marko Lazarević.

Saveta Dikić proglašena je za najperspektivnijeg mladog kuvara.

Foto: Tanjug


reklama