Drugi poljoprivredni karavan „Najdomaćin 2024“ stiže u Mladenovac

93

Drugi poljoprivredni karavan „Najdomaćin 2024“ u petak 22. marta stiže u Mladenovac. Izbor za „Najdomaćina“ održava se po drugi put uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a domaćinski karavan obići će 10 gradova u Srbiji.

Događaj počinje u 11 časova na lokaciji Gradski trg, a prisutnima će se obratiti ministarka poljoprivrede Jelena Tanaskovićpredsednik privremenog organa opštine Mladenovac Vladan Glišić i član žirija Nikola Delić, direktor Stočarskog instituta u Beogradu.

Posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički program, a pored toga moći će da razmene iskustva i čuju savete stručnjaka.

Najbolji poljoprivrednik Srbije biraće se i ove godine. Prijave za „Najdomaćina 2024“ počele su 1. marta, a trajaće sve do 30. septembra 2024.

Ukupan ovogodišnji nagradni fond iznosiće više od 7.000.000 dinara, od čega će deo biti robne nagrade za najbolje domaćine regiona. Poljoprivredni karavan će ove godine obići više od 10 gradova širom Srbije.

Prijavljeni će se rangirati u 5 kategorija: ratarstvo, stočarstvo, povrtarstvo, voćarstvo i organska proizvodnja, a najbolji domaćin Srbije će biti nagrađen sa čak 2.000.000 dinara za dalja ulaganja, dok će po dvoje najboljih u svakoj od kategorija osvojiti svaki po pola miliona dinara.

Učesnike očekuje 11 nagrada i brojne robne nagrade koje će domaćini dobiti na karavanima. Te robne nagrade biće u vidu semena, đubriva, i ostalih repromaterijala za setvu i obradu zemljišta.

Pored vaših prijava relevantan žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji najbolja poljoprivredna gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti top liste.

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije.

Izvor: Blic

Foto: Tanjug


reklama