Ekološka akcija ozelenjavanja u vrtiću „Kockica 2” u Rumi

24

Dvorišni prostor vrtića „Kockica 2” u Rumi oplemenjen je sa preko 60 novih sadnica autohtonih vrsta drveća.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković priključila se mališanima iz UPVO „Poletarac” u akciji sadnje novih stabala.

– Ova inicijativa, podržana od strane Opštine Ruma i sprovedena od strane JP „Komunalac”, nije samo simbol naše predanosti ekologiji, već i prilika da deci prenesemo važnost očuvanja prirode kroz konkretne aktivnosti – istakla je predsednica Ćirić Bošković i dodala:

– Deca su se najviše radovala i sa velikim entuzijazmom učestvovala u današnjoj akciji sadnje stabala javora, graba i lipe, koja će ulepšati i obogatiti dvorište njihovog vrtića. Svako novo drvo koje smo danas zasadili predstavlja izvor života i zdravlja, i ovakvim akcijama želimo da istaknemo važnost očuvanja i unapređenja životne sredine. Predsednica opštine Ruma naglasila je da je zeleni pojas ključni aspekt našeg ekološkog nasleđa.

– Širenjem zelenih pojaseva, gradimo održivu budućnost za naše buduće generacije – kazala je predsednica Opštine Ruma zahvalivši se svima koji učestvovali u ovom inspirativnom poduhvatu.

Foto: Opština Ruma


reklama