Festival GastroFest 15. i 16. juna na Dorćol Placu

20

GastroFest Beograd, festival visoke gastronomije, autentičnih ukusa i domaćinske energije, biće održan 15. i 16. juna na Dorćol Placu.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, ovaj događaj ima za cilj da promoviše visoku gastronomsku kulturu u Srbiji, a posetioci će, kroz raznovrstan program, imati priliku da istraže bogatstvo multikulturalnosti srpske kuhinje.

GastroFest donosi najbolje iz vojvođanske kuhinje i povezuje visoku gastronomiju sa lokalnim proizvođačima, ističući značaj gastronomske, kulturne i ekonomske vrednosti domaće proizvodnje hrane i porodičnih gazdinstava.

Organiztaori navode da ovaj događaj nije samo festival, već „zajednica koja promoviše unapređenje domaće gastronomije i njeno uključivanje u savremene kulinarske tokove, ističe značaj visokokvalitetnih domaćih namirnica i povećava vidljivost lokalnih proizvođača i njihovo povezivanje sa restoranima“.

Tokom dvodnevnog festivala biće organizovani različiti programi, kao što su promocije restorana i domaće ulične gastronomije, pijaca malih proizvođača, Gastro šou, paneli, radionice za decu i odrasle, „Ostrvo osmeha“ – dečji kutak sa animatorima, koncept nedeljnog ručka i prateći muzički program.

Posetioci će u bašti Dorćol Placa moći da uživaju u ekskluzivnim gastronomskim doživljajima koje će im pružiti partnerski restorani i majstori gastronomije, kroz raznoliku ponudu jela napravljenih od namirnica lokalnih proizvođača.

GastroFest, kao jednu od glavnih tema ima spajanje restorana i proizvođača lokalnih namirnica, čija će lista visoko kvalitetnih proizvoda biti predstavljena tokom događaja.

– Šefovi i restorani spremaće od tih namirnica po tri različita jela, omogućujući posetiocima da iz prve ruke upoznaju lokalne gastronomske vrednosti – objasnio je osnivač GastroFesta Daniel Jovanović.

Ljubitelji gastronomije moći će da posete ovaj festival na Dorćol Placu 15. juna, od 12 do 23 sata, kao i sutradan između 10 i 20 časova.

Foto: GastroFest, Envato


reklama