Festival „Harmonija Gornjeg Podunavlja“ zakazan za 21. maj u Apatinu

107

U saradnji Turističke organizacije Apatin i Javnog preduzeća „Vojvodinašume“, koji su upravljači Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, u nedelju, 21. maja, biće održan festival pod nazivom „Harmonija Gornjeg Podunavlja.

Organizatori su za ovu priliku pripremili bogat kulturno-umetnički program.

– Podrazumevaće jednu prodajnu izložbu i festival koji će se održati u centru grada u jutarnjim satima, od 9 do 14 časova. Tu će pored brojnih izlagača koji će nuditi proizvode, a koji su sa same teritorije Gornjeg Podunavllja, biti i štand upravljača „Vojvodinašume“. Tu je predviđen različiti zabavni, kulturno-umetnički program, a od 10:30 je potrebno da se svi koji su zainteresovani biciklima da posete Gornje Podunavlje, da se registruju, kako bi u 11 časova krenuli da obilaze Gornje Podunavlje, sve do naše šetne staze Besterment. Takođe, oni koji žele prevoznim sredstvima, odnosno minibusom da posete Gornje Podunavlje, moći će to da učine od 12 časova ispred zgrade opštine i još jedan deo ljudi će moći da poseti Gornje Podunavllje panoramskim brodićem „Apatinka“, koji će krenuti iz apatinske marine, takođe u 12 časova – rekao je direktor Turističke organizacije Apatin, Nemanja Jović.

Pored toga, organizovan je i edukativni deo programa, u okviru kojeg će posetioci imati priliku da se upoznaju i saznaju nešto više o zaštićenim vrstama ovog prirodnog rezervata. Takođe, posle toga biće organizovan i ručak za sve učesnike.

Radmila Šakić Peurača, samostalni referent za zaštitu životne sredine i zaštićeno područje u „Vojvodinašumama“ ističe da su ovakve manifesticije od velikog značaja za celokupnu turističku ponudu koju Apatin kao grad na Dunavu, nudi. Ona je iskoristila ovu prilikuda pozove sve građane da uzmu učešće u planiranom programu.

– Uživanje u rezervatu će vam pružiti nova iskustva koja možda do sada niste ni osetili zato što je sam rezervat deo jednog velikog poplavnog područja, koji je svet prepoznao i zato proglasio UNESKO rezervatom biosfere. Javno preduzeće „Vojvodinašume“ se ovom prilikom pripremilo za narednu turističku sezonu, pozivam vas da posetite našu šetnu stazu „Besterment“ koja je uređena, preuređena, renovirana – kazala je Šakić Peurača.

Iz organizacije ističu da je broj učesnika u ovom programu ograničen te je potrebno da se svi zainteresovani prethodno prijave u prostorijama Turističke organizacije Apatin ili putem telefona 025/772-555.

Foto: Turistička organizacija Apatin, Ciklo Ture Avanture/Facebook


reklama