Francuska kuhinja u Novom Slankamenu

96

Međunarodna manifestacija „Francuska kuhinja sa zvezdicama“ održana je u Novom Slankamenu u organizaciji udruženja „Ja volim Francusku“.

– Manifestacija se bazira na želji da se pomogne gastronomskoj ponudi Srbije i da se dobije prva Mišlenova zvezda – rekla je predsednica udruženja „Ja volim Francusku“ Slađana Novaković.

Manifestacija se održava drugu godinu zaredom, a ovog puta u centru pažnje je promocija gastronomije francuskog regiona Alzas.

– Razgovaramo o gastronomskoj saradnji Srbije i Alzasa. Francuska kuhinja je najbolja na svetu i želimo da vam pomognemo. U Srbiji postoje odlični proizvodi za kuvanje. Znamo, probali smo ih – rekao je predsednik Međunarodne unije Alzasa Žerar Stedel.

Kuvar iz Alzasa Žoel Filips ističe da se za restorane koji imaju Mišlenovu zvezdu kaže da imaju sve.

– Vizija glavnog kuvara u ovom restoranu jeste da se koriste lokalni i sezonski proizvodi, baš kao što i mi radimo u Francuskoj – dodao je on.

Domaćin manifestacije bio je restoran „Fleur de Sel“ u Novom Slankamenu, deo Ateljea vina „Šapat“.

– Opuštena atmosfera, kvalitetna hrana, terasa, pogled – poenta svega toga je da podignemo nivo usluge i očekivanja na visoki nivo, u svetski vrh – naveo je generalni menadžer Ateljea vina „Šapat“ Dušan Vranić.

Manifestaciji su prisustvovali i predstavnici privredne komore Strazbura i direkcije Evropskog centra za edukaciju u hotelijerstvu.

Foto: Freepik


reklama