Grad Zaječara nastavlja saradnju sa PSSS „Agroznanje“

49

U Gradskoj upravi u Zaječaru potpisan je Sporazum o saradnji između Grada Zaječara i Poljoprivredne savetodavne stručne službe „Agroznanje“.

U ime grada Sporazum je potpisao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, dok je u ime PSSS „Agroznanje“ svoj potpis stavila Slavica Dželatović, direktorka službe.

Cilj sporazuma je da se poljoprivrednim proizvođačima na području Zaječara pruže što bolji uslovi za obavljanje poljoprivredne proizvodnje, kao i da se promovišu mere agrarne politike Vlade Republike Srbije. Takođe, cilj memoranduma o saradnji je da se pruži bolja informisanost poljoprivrednih proizvođača, kroz organizovanje zajedničke mreže predavanja i tribina u zaječarskim selima.

Prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, dugogodišnja saradnja sa PSSS „Agroznanje“ svakako doprinosi bržem razvoju poljoprivrede ovog kraja, kao i većim mogućnostima koje se pružaju našim poljoprivrednicima prilikom apliciranja za podsticaje, kako grada tako i Ministarstva poljoprivrede.

– Primena novih znanja i tehnologija u poljoprivrednoj proizvodnji nikad nije bila važnija nego sada, kada se proizvođači suočavaju sa sve izraženijim klimatskim promenama koje se itekako odražavaju na prinose, a samim tim i na njihove prihode – kazala je Slavica Dželatović.

Gradski većnik za poljoprivredu Vesna Stanković je naglasila da je zadovoljstvo sarađivati sa službom koja je sastavljena od tima vrhunskih stručnjaka iz različitih oblasti poljoprivrede, i da ova saradnja samo može da unapredi razvoj Zaječara i okolnih sela.

Foto: Envato


reklama