„Hrana iz kraja“ – Kragujevac dobio sajt za prodaju domaćih prehrambenih proizvoda

81

Uoči novogodišnjih i božićnih praznika počeo je sa radom sajt za prodaju domaćih proizvoda pod nazivom „Hrana iz kraja“, koji je napravljen u saradnji Grada Kragujevca, Centra za strna žita i razvoj sela i eKG Info Data.

To je prvi gradski sajt preko koga će se prodavati prehrambeni proizvod koji se proizvode u poljoprivrednim gazdinstvima u okolini Kragujevca.

Projekat je dvosmeran, sa jedne strane usmeren na potrošače, na građane Kragujevca koji će moći u par klikova da obezbede zdravu i prirodnu hranu sa tog područja, a sa druge strane usmeren je ka poljoprivrednim proizvođačima i gazdinstvima.

Sve je, kako je najavljeno, urađeno u skladu sa Pravilnikom o kupovini na kućnom pragu, koji bi proizvođači trebalo da zadovolje.

Zorica Jestrović, direktorka Centar za strna žita i razvoj sela istakla je da je ideja sajta povezivanje kupaca i prodavaca, odnosno manjih gazdinstava koja nemaju velike viškove proizvoda.

– Težnja je da se zdrava hrana sa što manje pesticida ponudi svima onima koji nemaju puno vremena da idu na pijace, a žele da se hrane zdravo. Cilj nam je da se na ovaj način stvori prijateljstvo i neka trajna saradnja kupaca sa gazdinstvima iz okoline Kragujevca i Šumadije – kazala je Jestrović.

HRANA IZ KRAJA

Foto: Envato


reklama