Italija najavila kolektivnu izložbu na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

23

U Italijanskoj agenciji za spoljnu trgovinu (ICE) najavljene su aktivnosti italijanskih firmi koje će se predstaviti ove godine na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu od 18. do 23. maja na Novosadskom sajmu.

Italija je tradicionalno, jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera Republike Srbije, a prošle godine je bila Zemlja partner Poljoprivrednog sajma, rekao je NJ. E. ambasador Italije u Republici Srbiji, Luka Gori.

– Sigurni smo da će se naše kompanije dobro predstaviti, jer saradnja sa Novosadskim sajmom je uvek plodonosna – kazao je Gori.

Antonio Ventreska, direktor beogradske kancelarije Italijanske agencije za spoljnu trgovinu, napomenuo je da će ove godine u okviru kolektivne izložbe u Hali 1, proizvode i usluge predstaviti 11 italijanskih preduzeća. Pored prošlogodišnjih, nastupiće i neke nove firme. Neka od njih se bave preciznom poljoprivredom i poljoprivredom 5.0, rekao je Ventreska. On je najavio i seminar koji će biti održan 20. maja, od 12 časova, a upravo se tiče poljoprivrede 5.0.

Generalni direktor Novosadskog sajma, Nikola Lovrić, kazao je da i pored Poljoprivrednog sajma, Novosadski sajam održava godišnje tridesetak manifestacija kao što su Sajam lova i ribolova, Dani energetike, Art Ekspo i Međunarodni sajam turizma, i da postoji prostor za saradnju i na drugim priredbama.

Italija je prošle godine treći put bila Zemlja partner, kao što je to bila i 2016. i 2019, dok je 2015. godine bila Zemlja prijatelj.

Ove godine 91. Međunarodni poljoprivredni sajam, nosilac oznake „Najbolje iz Vojvodine“, ima snažnu podršku Evropske unije koja je Partner priredbe. Uz najveći agrobiznis događaj kao i ranije su Globos osiguranje – Generalni sponzor, Al Dahra – Zlatni sponzor, Banka Poštanska štedionica – Banka partner, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Pokrajinska vlada sa sekretarijatima za poljoprivredu i privredu, Grad Novi Sad i Darodavac u Poklon-igri Kite DOO.

Foto: Novosadski sajam


reklama